V.G.Karvelienė – su žurnalistės ir psichologės diplomu į … Gailestingumo versmes!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

 

Vilma 2 didele_1.jpg
 
 
 
Kauno žurnalistų XXV Spaudos balius sutapo su LŽS narės Vilmos Gertrūdos Karvelienės jubiliejumi – prasmingu penkiasdešimtuoju pavasariu. Ta proga jaunatviškai kolegei Vilmai Gertrūdai (nuotraukoje) spalvingų gėlių puokštę įteikė pats Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. 
 
Tai buvo šeštadienį, gegužės 13-ąją, o pirmadienį V.G.Karvelienę jau pusšimtis sielovados bendruomenės ,,Gailestingumo versmė” narių vienbalsiai ją vėl  perrinko savo vadove.

 

Dramatiškai sunkus ir sudėtingas, bet kartu ir laimingas jos gyvenimo kelias, apie kurį niekam niekada, o ypač žingeidiems žurnalistams, ji nenori pasakoti. Baigusi Kauno 27-ąją vidurinę mokyklą, Vilma Gertrūda nusprendė pasirinkti tėvų žurnalistų profesiją. Dar nuo vaikystės bendradarbiavusi su vaikams ir jaunimui skirtais leidiniais, kurių dėka neetatinė autorė net buvo paskatina poilsiu Arteke, tik iš antro karto įstojo į Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. 

 

 
Žurnalistės, kartu bendrakursiu vyru Laisviu Karveliu, diplomas jai buvo įteiktas liūdnų Lietuvai 1991-ųjų pavasarį. Su jų tėvais Vilniaus universiteto baigimo proga, mamytę ir tėvelį  jau kartu sveikino keturmetis sūnus diplomantų Justas, kuris vėliau, būdamas devynerių, pats vedė  trumpas valandėles Lietuvos televizijos laidoje. 
 
Simboliškas, kad Laisvis Karvelis, 91-ųjų sausio 13-osios naktį iš okupantų užimamos Lietuvos televizijos išnešęs brangią kamerą, tapo žinomu operatoriumi pelniusiu diplomus tarptautiniuose festivaliuose, filmuoja ne tik gimtinėje, bet ir pasaulyje. Kelerius metus iki šio pavasario  jis kūrė kelionių laidas Vokietijos VOX televizijai.
 

 

Vilma Gertrūda Karvelienė 1992 metais iš Kauno  per LTV 2 vedė laidą ,,Katalikų tribūna”, rengė ,,Gerąją naujieną”, buvo priimta į Lietuvos žurnalistų sąjungą. Tada gimė dukra Salomėja, kuri šiais metais Klaipėdoje baigė tarptautinį LCC universitetą. Kai jai  buvo įteikiamas viešosios komunikacijos specialistės diplomas, absolventės mamytė, iš džiaugsmo ar liūdnų prisiminimų, nesutramdė savo ašarų.

 

 

 

V. G. Karvelienei  gimdant dukrą Salomėją, medikai jau buvo praradę viltį, kad jauna mamytė išgyvens. Žurnalistė stebuklingai liko gyva, tačiau prasidėjo ilgi jos gydymo mėnesiai, metai. Blogiausia, kad niekas Kaune ar Vilniuje negalėjo nustatyti jos ligos. Išgelbėjo atsitiktinumas, kai iš Dalaso, kur Pasaulio katalikiškų televizijų darbuotojų  rengimo centre mokėsi jos vyras Laisvis, į Kauną atvyko vienas tenykštės įstaigos vadovas. Pamatęs sunkiai sergančią Vilmą Gertrūdą be prašymo, savo iniciatyva, po dviejų savaičių į Lietuvą Karveliams, atsiuntė iškvietimą ir bilietus į Jungtines Amerikos valstijas. 

 

 

 

 
 
Vilma_3_II.jpgGalima ir reikėtų sukurti dokumentinį filmą apie Amerikos lietuvius, kurie priglaudė  savo tautietę ir Dalaso vienuoles, pradėjusias globoti bažnyčioje verkiančią ligonę. Kaip ir apie užsienio medikus, kurie nustatė, kad Vilma Gertrūda serga sunkiu viruso C hepatitu (to Lietuvoje  dar nebuvo galima padaryti) ir išgydė. Taip pat ir  apie vienos JAV vyskupijos vadovą, kuris už tyrimus ir brangius vaistus pervedė ligoninei  beveik penkiasdešimt tūkstančių dolerių! Žurnalistė net ištisus metus praleido už Atlanto be artimųjų, savo šeimos narių…

 

 

 

Jungtinėse Amerikos valstijose patirtas nepažįstamų žmonių, medikų ir, svarbiausia, dvasininkų gerumas, Vilmą Gertrūdą Karvelienę  ne tik išgydė fiziškai, bet ir dvasiškai. 
 
Po sunkios ligos ir keliolikos išbandymo mėnesių, nes po pirmo ilgo  gydymo kurso, jos už Atlanto dar kartą laukė JAV medikų globa, vos pradėjus sveikti – ji pasiryžo savo gyvenimą aukoti kitiems ir taip atsidėkoti savo likimui ir Aukščiausiajam.

 

 

 

Sielovados bendruomenė „Gailestingumo versmė“ Kaune kilo iš Katalikų evangelizacijos centro projekto, kurios vadove buvo žurnalistė ir psichologė V.G.Karvelienė (ji Vytauto Didžiojo universiteto socialinių mokslų fakultete 2006 metais gavo psichologijos magistro kvalifikacinį diplomą).

 

 

 

2012 metais tuometinis Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius savo dekretu patvirtino ,,Gailestingumo versmės“ įsteigimą, o V.G. Karvelienė buvo išrinkta pirmąja direktore. Jau antras dešimtmetis Vilma Gertrūda yra vidinio išgydymo tarnystėje, kurioje reikalinga ir žurnalistės, ir psichologės patirtis. 

 

 
Kolegės V.G. Karvelienės vardas yra gerai žinomas JAV, Lenkijos, Latvijos, Airijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių giminingose organizacijose, kur ji dažnai yra kviečiama ir laukiama. Ketvirtadienį, jau ,,auksinė“ mūsų LŽS narė, visai savaitei išvyksta į kaimyninę Lenkiją, į Čenstochovą, kur dalyvaus tarptautiniame seminare, kad dar geriau galėtų Dievo žodžiu padėti nelaimingiems žmonėms atgauti viltį, tikėjimą, meilę.
 
DĖMESIO! Žiūrėkite: XXV Kauno žurnalistų Spaudos balius

SPAUDOS BALIUS 2017 1h07min                        www.kaunozurnalistai.lt /vidoreportažai/ 
 
 
 
 
 
https://www.facebook.com/100014781459148/videos/226079934561387/
 
LŽS narių Beno Rupeikos, Stasio Paškevičiaus ir Alberto Švenčionio nuotraukose:
 
LŽS narė, bendruomenės ,,Gailestingumo versmė” direktorė Vilma Gertrūda Karvelienė, XXV Spauidos baliuje sutikusi penkiasdešimtąjį gyvenimo pavasarį
 
 
Sp_b._Vilma_did..jpg

 

 

 

 

Panašūs straipsniai