Iš žurnalistų ,,Vasaros olimpo“ – į tarptautinį ,,Poezijos pavasarį“ !..

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Spaudos_balius_rasytojai_n_didele.jpg


Šiandien, 2017-ųjų gegužės 14-ąją Kaune prasideda 53-iasis tarptautinis ,,Poezijos pavasaris”, kurio išvakarėse lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas” įvyko LŽS Kauno apskrities skyriaus XXV Spaudos balius. Jame dalyvavo ir grupė rašytojų, kurie yra ir žurnalistinės profesinės organizacijos nariai. 

Toks dviejų kūrybinių sąjungų ,,suartėjimas“ – nėra atsitiktinis. Lygiai prieš 95 metus mieste prie Nemuno ir Neries buvo įkurta Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjunga. 1929 metais jų keliai išsiskyrė, tačiau kūrybinė draugystė ir bendradarbiavimas tęsiasi iki šiol.




Spaudos_balius_25_Rasytojai_2_II.jpgApie bendradarbiavimą kalbėjo Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas, rašytojas, poetas Petras Palilionis ir Lietuvos rašytojų bei žurnalistų sąjungų narys, LR Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas – Elmiškis.

Svečiai į bendrą šventę atėjo su dovanomis. Petras Palilionis LŽS Kauno apskrities skyriui padovanojo 2017 metų ,,Poezijos pavasario“ knygą su kompaktine plokštele ,,Poezija ir balsas“.

Vidmantas Kiaušas – Elmiškis į ,,Vasaros olimpą“ atėjo su nuostabia Romualdo Rakausko ,,Triveide knyga“, kurios tituliniame puslapyje – taip pat yra Erikos Drungytės, Laimono Inio, Vidmanto Kiaušo – Elmiškio, Rimanto Marčėno, Petro Palilionio autografai su bičiuliškais palinkėjimais ,,Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungos (1922 – 1929), Kaunas, 95-metį paminint“. 


Ričardo Šaknio ir Alberto Švenčionio nuotraukose:

(viršuje) iš kairės Vidmantas Kiaušas – Elmiškis, Petras Palilionis ir Vidas Mačiulis

(apačioje) iš kairės rašytojas Rimantas Marčėnas, XXVII knygos bičiulių draugijos pirmininkė Dalia Poškienė ir rašytojas Laimonas Inis


Spaudos_balius_25_rasytojai_3_II.jpg

Panašūs straipsniai