Fotografo, LŽS nario Ričardo Šaknio pagerbimas – ,,dvigubos" … Saulės papėdėje!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Saknys_R._75_3_didele.jpg



Šiandien, 2017-ųjų gegužės 14-ąją Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, kaunietis fotografas Ričardas Šaknys švenčia savo 75-ąjį gimtadienį. Gražų, prasmingą, darbingą. Nenustebkite, jeigu ir asmeninės Ričardo šventės dieną pamatysite jį su fotoaparatu rankose kuriame nors Kaune renginyje. Kaip ir vakar – LŽS Kauno apskrities skyriaus surengtame XXV Spaudos baliuje, nes Ričardas Šaknys mūsų internetinei svetainei  šventėje įamžino daug gražių akimirkų. 

Labai retai būna, bet ir patys fotografai ,,patenka“ į objektyvą. Šį kartą kolegą 75-ojo gimtadienio išvakarėse nufotografavo Žurnalistų ir Fotomenininkų sąjungų narys Albertas Švenčionis. Jubiliatą pasveikino LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir kauniečių žurnalistų vadovas Vidas Mačiulis (nuotraukoje). 

Ilgiausių metų, Ilgiausių, Ričardai!

Simboliška, kad neeilinio gimtadienio išvakarėse kolega buvo pasveikintas saulėtą gegužės dieną ir dar ,,Saulės” gimnazijos papėdėje daugiau net šimto žurnalistų būryje. Tiesa, kai Ričardui 1960 metais įteikė brandos abitūros atestatą, jos vardas dar buvo  – VIII vidurinė mokykla. Jau 72 metus Ričardas gyvena Kaune, nes jis gimė   Juodžių kaime, kuris yra tarp Kavarsko ir Anykščių. O pradinė mokykla Savanorių prospekte Kaune jau buvo jų namo kieme.


Įdomu ir tai, kad šalia vidurinės mokyklos buvo Kauno gaisrinė, kurioje dirbo tėvelis. Iš jo bendradarbio, kuris turėjo ,,Smena” ir ,,Liubitel” aparatus, išmoko fotografuoti. Savo patirtį, iš karto po vidurinės baigimo, jis turėjo kur panaudoti. Tai buvo  virš  šiandieninių Kauno žurnalistų namų, Žaliakalnyje, tuometinėje Radijo gamykloje (atstačius istorinę tiesą – dabar čia Prisikėlimo bažnyčia). Didžiausioje Lietuvoje įmonėje fotografu dirbo net 35 metus, buvo laikraščio ,,Banga” fotokrespondentas.




Saknys_R._75_II.jpgKai baigėsi Radijo gamyklos era, R.Šaknys tapo ,,Vakarinio Kauno”, ,,Kauno verslo”, ,,Akistatos” laikraščių fotokorespondentu. 

1989 metais darbštus ir kūrybingas fotografijos meistras buvo priimtas į Lietuvos žurnalistų sąjungą. 

Nuo 2010-ųjų jis penkerius metus fotografu dirbo Kauno technologijos universitete, aktyviai bendradarbiavo spaudoje.  Ričardas jau septyneri metai yra mūsų internetinės svetainės fotoreporteris. 


Už paslaugumą, operatyvumą, aktualumą, meistriškumą R.Šaknį gerbė ir gerbia visi kolegos, jo vardą įsidėmėjo ir skaitytojai.

 Ričardo šaknys giliai įleistos ne tik Kaune, bet ir fotografijoje. Net ir po sunkios širdies operacijos jis neilgai ilsėjosi, nes visada  buvo ir liko aktyvus LŽS ir kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES narys.

Visų kauniečių žurnalistų ir jo fotografijų herojų vardu linkime Ričardui Šakniui dar ilgai nepadėti lentynon fotoaparato, o svarbiausia – būti sveiku, darbingu, visada geros nuotaikos bičiuliu!..

LŽS ir LFS nario Alberto Švenčionio nuotraukose: Kolega fotografas Ričardas Šaknys, švenčiantis savo gyvenimo 75-metį.

P.S. Ir Ričardo Šaknio nuotraukos papildys ir mūsų ataskaitas apie kauniečių žurnalistų  XXV Spaudos balių
Saknys_R._75__didele_2.jpg

Panašūs straipsniai