Amžinąjį Atilsį. Mirė vilnietis žurnalistas Henrikas Savickas (1935 03 25 – 2017 05 09)

Savickas__H._didele_nauja.jpg



Šiandien, 2017-ųjų gegužės 11-ąją, ketvirtadienį, 16 val. iš Olandų gatvėje esančių laidojimo namų į Rokantiškių kapines bus palydėti žurnalisto ir redaktoriaus Henriko Savicko palaikai.

Velionis, gimęs Kražiuose, vidurinę mokyklą baigęs Šiluvoje, studijavo Vilniaus universitete. Žurnalistikos studijas baigę 1959 metais, laikraščio ,,Tiesa“ redakcijoje dirbo atsakinguoju sekretoriumi, vyr. redaktoriaus pavaduotoju.

1989 – 92 metais Henrikas Savickas buvo informacijos agentūros ELTA vyr. redaktorius. Vėliau pusantro dešimtmečio jis buvo rūpestingas laikraščio ,,Lietuvos rytas“ vyr. redaktorius pavaduotojas. Ir dėl sveikatos palikęs redakciją, žurnalistas ir redaktorius niekada nenutraukė ryšių su šia redakcija. 



vainikas 3 II_2.jpg
,,Likimas H.Savickui galbūt pagailėjo sveikatos, užtat dosniai atseikėjo proto, nuoširdumo. Būdamas redaktorius jis ne tik neįkyriai mokė kitus, jaunesnius kolegas, bet ir visą laiką mokėsi pats“, atsisveikinimo nekrologe šiandien rašo ,,Lietuvos rytas“. ,,Vaikščiojančia enciklopedija pramintas Henrikas Savickas stebino savo žiniomis, žavėjo tolerancija kitaip mąstantiems, turėjo subtilų nekandaus humoro jausmą.“


Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai užjaučia velionio Henriko Savicko artimuosius, buvusius studijų draugus, žurnalistikos barų bičiulius netekus gerbiamo kolegos ir nuoširdaus žmogaus. Pagerbkime Jo Atminimą Tylos minute…

Panašūs straipsniai