Ar žinote, žurnalistai? LŽD nario Aurelijaus Noruševičiaus dėka – pasakas kuria … vaikai! Bet…

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Norusevicius_A._II.jpgGegužės 5-ąją, penktadienį, ne tik vilniečiai žurnalistai kviečiami į Nacionalinį muziejų – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus, kur įvyks dešimtasis mažųjų rašytojų festivalis ,,Lietuvos vaikai kuria pasakas.“


Kauniečio, Lietuvos žurnalistų draugijos valdybos pirmininkės pavaduotojo Aurelijaus Noruševičiaus (nuotraukoje)  dėka – vieną dieną Vilnius taps ir Lietuvos jaunųjų pasakų rašytojų sostine.



Tai unikalus, pasaulyje analogų neturintis projektas, kuriame dalyvauja ir pasakas rašo dešimtys tūkstančių šalies vaikų, gyvenančių ne tik Lietuvos miestuose ir kaimuose, bet ir užsienyje esantys mūsų jaunieji tautiečiai.
Svarbiausias šventės akcentas – po daugiapakopės pasakų atrankos išleista knyga ,,Lietuvos vaikų pasakos“. .Jubiliejiniame, dešimtajame festivalyje bus iškilmingai apdovanoti gražiausių pasakų konkurso laureatai ir pristatyta jų kūrybos rinktinė.
Renginyje bus net 500 dalyvių, tarp kurių – ir mažųjų rašytojų iš Lietuvos ir užsienio. Juos atvyks pasveikinti kultūros ir meno veikėjai. Renginio pradžia – 11 val.
Festivalį globoja: Lietuvos Respublikos Seimo narės Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Aušra Papirtienė.

Festivalio organizatoriai: VšĮ ,,Aitvaro pasaga”, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Pilietinio ugdymo skyrius, Nacionalinis muziejus LDK valdovų rūmai.
P.S. Neįtikėtina, bet akivaizdu: LRT radijas ir televizija, kurio misija yra auklėti visuomenę, ugdyti jaunąją kartą, ne tik ignoruoja, bet ir už pranešimą apie šį renginį, paprašė … sumokėti. Projekto idėjos autorius Aurelijus Noruševičius, nusiuntęs pranešimą LRT televizijos direktoriui Rimvydui Paleckiui, apie gegužės penktosios renginį, sulaukė telefoninio skambučio. LRT darbuotoja  informavo, kad tik  užsakovui susimokėjus jie praneš apie vaikus, kurie kuria pasakas. 

,,Geresnių sąlygų negausite. Duodam 40% nuolaidą ir galite reklamuotis į valias. Gaila, kad nesuprato, jog dirbant visuomeniniais pagrindais ir negaunant jokio rėmimo, net gaunant 95% nuolaidą neturime pinigų – prasmingų vaikų darbų Lietuvai  – reklamai” – sako  entuziastas Aurelijus Noruševičius. ,, Dabar tik vienas prašymas, kad bent nufilmuotų ir parodytų vaikus, kurie kuria pasakas, kurios sudėtos į knygą”.

Matydamas, koks Lietuvoje požiūris, kai net valstybės išlaikoma televizija, gaunanti dideles dotacijas, ir toliaui ima pinigus už … reklamą, ko ji negali daryti, visuomeniniais pagrindai dirbantis kolega entuziastas Aurelijus Noruševičius pagrįstai piktinasi. 

Dėl abejingumo ir nepagarbos, kūrybingas ir sumanus Lietuvos žurnalistų draugijos narys A.Noruševičius, surengęs jubiliejinę šventę ir išleidęs rinkinį ,,Lietuvos vaikų pasakos”, su skaudančia širdimi palieka šį visuomeninės veiklos barą. Ar kas jam  padėkos už paliktą ryškų pėdsaką įdomiai ir prasmingai auklėjant Nemuno šalies vaikus?

Panašūs straipsniai