Aktuali, dalykiška, svarbi NŽKA metinė konferencija Vilniaus žurnalistų namuose

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Zkonferencija_didele_2.jpg

Vilniaus žurnalistų namų spaudos konferencijų salėje 2017-ųjų  balandžio 21-ąją (penktadienį) buvo susirinkę Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nariai ir  jų svečiai. Visi atėjo į Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos metinę konferenciją.



Zkonferencija_Dainius_II.jpgNŽKA, vienijančiai daugiau kaip devyniasdešimt narių, kaip ir Lietuvos žurnalistų sąjungai –  vadovauja Dainius Radzevičius (nuotraukoje)

Prieš pusantrų metų vykusioje ataskaitinėje ir rinkiminėje konferencijoje buvo išrinkti Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos nariai: 


Danutė Jokubėnienė, Zinas Kazėnas, Povilas Sigitas Krivickas, Vidas Mačiulis, Gerimantas Statinis, Aida Vėželienė, Vytautas Žeimantas, 

Aldona Žemaitytė – Petrauskienė.


Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas Dainius Radzevičius metinės konferencijos metu apžvelgė 2016-ųjų kūrybinę veiklą, kalbėjo ir apie  planus. 

Finansininkė Lina Mykolaitienė atsiskaitė, kiek ir kur buvo panaudotos lėšos. NŽKA finansinis ,,bankelis“ labai mažas, todėl ir ataskaita, nors ir konkreti, bet buvo trumpa.




Zkonf._su_Domu_II.jpgKur kas ilgiau buvo kalbama apie aktualią kūrėjų kasdienybę ir apie klausimus, kurie jaudina visus: rašytojus, dailininkus, kompozitorius, fotografus ir , žinoma, žurnalistus. Ir ne tik jų kūryba, kurią pateikti visuomenei yra vis sunkiau, bet ir materialinis gyvenimas.

 Nors šiemet 2 procentus nuo gyventojų pajamų mokesčių sumos galima skirti ne tik organizacijoms, bet ir meno kūrėjams, mažai kuris gali pasidžiaugti ,,turtingu“ gyvenimu. Juo labiau, kad ir meno kūrėjams padidinti mokesčiai.






Platelis_d_II.jpgApie kūrybinę kasdienybę ir šventes dalykiškai, pateikdamas konkrečius faktus, kalbėjo Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis (nuotraukoje)

Prezidentas papasakojo, kokius meno kūrėjų narių gyvenimo  klausimus artimiausiu metu tikimasi aptarti ir spręsti kartu su Seimu ir Vyriausybe.

Prieš K.Platelį, šiandieninės technikos (interneto) dėka, konferencijos dalyvius iš savo darbo vietos pasveikino Lietuvos kultūros ministrės patarėjas, buvęs žurnalistas, viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas. 






Nors Kultūros ministerijos atstovas ir nudžiugino, kad šiuo metu valdininkų kabinetuose niekas nekalba apie naujus meno kūrėjų suvaržymus, tačiau nežinia, kas laukia rytoj…





Songaila_2.jpg


Metinės konferencijos dalyviai  įdėmiai klausėsi Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondo direktoriaus Gintaro Songailos (nuotraukoje) pateiktų faktų ir įžvalgų, kaip pasikeitė SRTRF veikla, kas yra gerai, o ką, bendromis jėgomis, reikia taisyti ar tobulinti. 












Drungyte_1_d_II.jpg

Ta pačia, tik kultūrinės spaudos rėmimo tema, su jauduliu, bet ir su dideliu užsidegimu kalbėjo žurnalo ,,Nemunas“ redaktorė, Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungos narė Erika Drungytė (nuotraukoje).


P.S. Artimiausiomis dienomis mūsų svetainės ,,Videoreportažų“ puslapyje bus galima pamatyti, kokias problemas NŽKA konferencijoje gvildeno kaunietė E.Drungytė. 

Ten pat ,,Videoreportažuose”, bus įdėtas ir pasakojimas iš kultūros ir meno žurnalo ,,Nemunas“ penkiasdešimtmečio iškilmių, vykusių Juozo Gruodžio konservatorijoje Kaune.

 Bus pateiktos  pirmojo žurnalo ,,Nemunas” redaktoriaus, poeto Antano Drilingos,  taip pat fotografo Romualdo Rakausko, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininko Antano Jonyno. Lietuvos žurnalistų draugijos pirmininkės Gražinos Petrošienės  įdomios mintys.







www.kaunozurnalistai.lt nuotraukos


Zkonfren._3_didele.jpg







Panašūs straipsniai