LŽS Tarybos posėdis. Su gėlių puokšte – apie praėjusius finansinius metus ir būsimus veiklos užmojus

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LZS_Taryba_didele_sveik..jpg


Simboliška, kad 2017-ųjų kovo 4-ąją surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis Vilniuje sutapo su ilgametės bendruomenės finansininkės Linos Mykolaitienės (nuotraukoje) gimtadieniu. Jai ta proga įteikta gėlių puokštė kartu buvo lyg padėka už tikslų ir teisingą LŽS lėšų apskaitą. Apie tai L.Mykolaitienė  pateikė  ataskaitą.



LZS_taryba_Dainius_2_n.__II.jpgPirmiausia posėdis prasidėjo kalba apie UAB ,,Juozapas pas žurnalistus“, kurios dalininkė yra Lietuvos žurnalistų sąjunga, veiklą. 

Neatvykus šios uždarosios akcinės bendrovės direktoriui Juozapui Budrikiui, savo įžvalgomis apie patalpų nuomą pasidalijo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius (nuotraukoje).


LŽS vyr. buhalterei Linai Mykolaitienei pateikus 2016 metų finansinę ataskaitą, kuri buvo vienbalsiai patvirtinta, buvo pristatyta ir šių metų sąmata, kuriai Tarybos nariai irgi pritarė. Jeigu ne buvusi finansinė krizė, kuri palietė ir žurnalistinę bendruomenę, LŽS dabar gyventų be skolų. Deja… Tačiau sąjungos pirmininkas nusiteikęs optimistiškai ir galvoja, kad iki jo kadencijos pabaigos neliks finansinių problemų.




LZS_taryba_kelios_II.jpg2017 metų Lietuvos žurnalistų sąjungos veikla bus įvairesnė ir naudingesnė bendruomenės nariams.

Bene pirmąkart visi LŽS skyriai ir klubai laiku pateikė savo planus, kurie yra konkretūs, todėl tikimasi, kad visi sumanymai bus įgyvendinti.
Tačiau Tarybos posėdyje buvo konstatuota, kad žiniasklaidos priemonės, dėl mokestinės sistemos autoriams pakeitimo, turės vėl ieškoti vidinių rezervų. 








Kai kurios žiniasklaidos priemonės vėl privalės atleisti ne vieną žurnalistą. Ypač sunku dabar šalies laikraščių redakcijoms, kurių  nedidelis  leidinių tiražas, be to, mažėja ir reklamos pardavimas. Nežinia, ar išliks ateityje daugeliui padedantis Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, nes jo ,,likimu” jau ,,susirūpino“ net dvi Lietuvos ministerijos.






LZS_taryba_sale_2_II.jpg
Dėl mažų atlyginimų – stinga profesionalių žurnalistų, prastėja ir žiniasklaidos produkcija.

 Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija, kasmet skelbdama net kelis prestižinius konkursus, savo narius skatina dirbti kokybiškai, ieškoti naujų temų ir problemų. 










LZS_taryba_Ald._i_kaire.jpg



Apie žurnalistinius konkursus savo mintimis pasidalijo LŽS pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė (nuotraukoje), kartu su visais aptarusi pagrindines V.Kudirkos, V.Gedgaudo, P.Babicko, Vaižganto premijas.
Naujiena. Jau artimiausiu metu LŽS paskelbs savo naują konkursą Lietuvos žurnalistams, kurie nėra šios profesinės sąjungos nariai. Ypač skatins jaunus spaudos, radijo, televizijos, interneto darbuotojus, kad jie siektų brandžių kūrybinių aukštumų…














LZS_taryba_Trofimis_II.jpg

LŽS siekia, kad visa mūsų mūsų žiniasklaida būtų etiška. Žurnalistų ,,nuodėmių” ieško ir suranda Lietuvos žurnalistų sąjungos Etikos komisija, vadovaujama kauniečio Viktoro Trofimišino (nuotraukoje).


Tarybos sprendimu šešių komisijos narių gretas papildė buvusi ilgametė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos narė, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto doc. dr. Jolanta Mažylė. 


Jolanta – LŽS tarybos narė, atstovauja Vilniaus skyrių. Deja, iš aštuonių Kauno apskrities skyriaus narių šiame Tarybos posėdyje Vilniaus žurnalistų namuose dalyvavo tik du: Birutė Mačienė ir Vidas Mačiulis.







XXI amžiuje niekas nenori dirbti visuomeniniais pagrindais, net ir žurnalistų bendruomenės atstovai…


Džiugu tik tai, kad mūsų gretas papildo net Lietuvos rašytojų sąjungos nariai. Kovo 4-ąją į LŽS savanoriškai įstojo žurnalo ,,Nemunas”  vyr. redaktorė Erika Drungytė. Sveikiname!



www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


LZS_taryba_visi_didele.jpg





Panašūs straipsniai