Žurnalistas Česlovas Skaržinskas – ,,Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“…

ceslovas_karzinskas_II.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, darbštus ir talentingas plunksnos meistras Česlovas Skaržinskas  (nuotraukoje) išleido naują publicistikos knygą ,,Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“. 

Knygoje – autentiški autoriaus pasakojimai ir pokalbiai apie Dzūkijos keturių brolių partizanų Ivanauskų likimą, fotomenininkų brolių Černiauskų, ilgamečio „Valstiečių laikraščio” vyriausiojo redaktoriaus Jono Švobos, poeto ir eseisto Stasio Stacevičiaus, rašytojų Aloyzo Tendzegolskio, Jono Mačiukevičiaus bei kitų menininkų kūrybos ir gyvenimo laikotarpius. Jie atspindi platų išorinio ir vidinio pasaulio lauką. 



Knygoje „Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras” dominuoja esė žanro tekstai: įžvalgos, apmąstymai, prisiminimai. Daugelyje jų akcentuojama skaudi nutolusio ir dabartinio laiko sandūra – dienraščio „Respublika” žurnalisto darbas pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais Šalčininkų krašte, kaimo, kaip tautos šaknų, naikinimas. Autorius pateikia žymių Lietuvos kultūros, kaimo žmonių portretus.




Palepeje_II.jpgLŽS Kauno apskrities skyrius, kurio internetinė svetainė www.kaunozurnalistai.lt visada spausdina įdomius Česlovo Skaržinsko rašinius, nuoširdžiai sveikina autorių su trečiąja knyga ,,Palėpėje, į kurią atsėlina vakaras“ (pirmoji buvo poezijos – „Lietus ir muzika, neturinti namų” , antroji – publicistinė

 „Šiaurės vėjo smėlynai”) ir linki, kad Vilniaus knygų mugėje būtų nupirkti visi leidyklos pateikti naujos knygos egzemplioriai. 


Kad kuo daugiau kolegų žurnalistų susidomėtų Česlovo Skaržinsko ,,Palėpe…“ (nuotraukoje), mūsų svetainės ,,Kūrybos artelėje“ perskaitykite literatūros kritiko Alfredo Guščiaus straipsnį, pavadintą ,,ŽIŪ… žiūrėk ateina kitas“… 

Nuotraukos iš Česlovo Skaržinsko albumo

Panašūs straipsniai