Kaunietė žurnalistė R.Kerdokaitė – Vlasenkienė: ,,Iš meilės Gruzijai…“

Ramutes_par._didele.jpg


Gruzijos meno ir skonio namuose, Kaune, vasario 11-ąją atidaryta kaunietės žurnalistės Ramunės Kerdokaitės -Vlasenkienės fotografijų parodą „Gruzija vynuogės kekėje“. Fotografijų drobėse autorė pristato šios šalies kultūrą, istoriją, kraštovaizdį, žmones ir, žinoma, vynuogynus.




Ramutes_par_4_II.jpg„Tautos, kaip ir žmonės, turi savo antrąsias puses. Ne visada jas jungia geografinė kaimynystė ar religija. Kartais iš pažiūros labai skirtingos šalys traukia ir papildo viena kitą, nepaisant tūkstančio kilometrų atstumo. Tai supratau prieš penkerius metus, kai pirmą kartą nuvykau į Gruziją. Kažkur Pietų Kaukazo kalnuose įsikūrusi šalis man rezonavo kur kas labiau, nei iki tol lankytos Europos, Afrikos ir Azijos šalys. ,,Déjà vu” įspūdis, kad kažkas čia jau yra išgyventa anksčiau, apima mane dabar jau kasmet lankantis šioje, savitu temperamentu, svetingumu ir gilia pagarba protėvių palikimui alsuojančioje šalyje“, – meilės Gruzijai gimimą atskleidžia R. Kerdokaitė – Vlasenkienė .







Ramutes_par_3_II.jpgFotoaparatas yra tapęs neatsiejamu Ramunės kelionių palydovu. Sutiktus žmones, trumpas akimirkas, asmeninius potyrius ji fiksuoja ir dalijasi su draugais ir bendraminčiais. Iš noro dalytis gimė ir ši pirmoji Ramunės Kerdokaitės – Vlasenkienės fotografijų paroda.


Į parodos atidarymą pasveikinti autorės susirinko būrys draugų, bičiulių, Gruzijos gerbėjų. Paroda, kaip įvykiu, pasidžiaugė ir Gruzijos meno ir skonio namų įkūrėja Kristina Baranauskaitė, kuriai ši šalis – tai jos motinos gimtasis kraštas.










Ramutes_par_2_II.jpgR. Kerdokaitė Vlasenkienė yra Lietuvos žurnalistų sąjungos Agrožurnalistų klubo narė, o fotografijos paslaptis atskleisti jai padeda na

rystė Kauno fotoklube.


Paroda Gruzijos meno ir skonio namuose (K. Donelaičio 91, Kaune) bus eksponuojama iki kovo 19 d.

Nuotraukoje: (viršuje) žurnalistė ir fotografė Ramunė Kerdokaitė- Vlasenkienė (kairėje) ir Gruzijos meno ir skonio namų įkūrėja Kristina Baranauskaitė







Nuotr. iš Ramutės Kerdokaitės-Vlasenkienės asmeninio albumo





Ramuts_par_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai