Žurnalistų klubo MES sueiga. Tylos minutė ir ,,Senjoro godos" …

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Senjoru_godos_didele.jpg



2017-ųjų sausio 16-ąją, kaip ir kiekvieną mėnesį, būrin susirinko Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus ir žurnalistikos senjorų klubo MES nariai. 



Senjoru_godos_krulickas_II.jpg
Sueiga prasidėjo tylos minute. Kolegos pagerbė sausio 10-ąją Petrašiūnų panteone palaidoto vyriausio skyriaus nario, garsaus pokario fotografo Viktoro Krulicko, kuriam rudenį būtų sukakę 90 metų, atminimą.

2016-ųjų vasario 16-ąją uolus klubo MES narys, prieškarinės Lietuvos inteligentų sūnus V.Krulickas dalyvavo senjorų susirinkime, kurio metu jam buvo įteiktas Kauno miesto savivaldybės Burmistro Jono Vileišio Žalvarinis medalis už nuopelnus gerinant miesto įvaizdį. Tačiau tai buvo paskutinė velionio Viktoro Krulicko (nuotraukoje) viešnagė Kauno žurnalistų namuose. 

Pamažu seko senjoro jėgos ir sausio aštuntosios vakare jo gyvybė užgeso. Atsisveikinime su kolege dalyvavo daugumą senjorų klubo MES narių. Dėl to s

ambūrio metu Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Petras Žemkauskas perskaitė išvakarėse parašytą savo eilėraštį ,,Senjoro godos“:


Šalelė mūsų – lyg ir lyguma,

Ir mūsų ryžtu – išaugina kalnus.
Banguoja širdyse svajų gama,
Kurios nesutalpina mūsų delnas.
Tie vėjai iš Rytų ir Vakarų
Per mūsų mažą Lietuvėlę skrenda,
Gyvename epochoje karų –
Širdis ramybės niekaip nesuranda.
Kamuoja ligos jaunus ir senus,
Jaunystės siekiai silpsta, net ir griūva,
O laikas skina mus, veteranus,
Neklausdamas, kiek nusipelnę buvom.
Likimas žaidžia mūsų jėgomis –
Svajojom daug, padarėme – ne viską
Ir slenka abejonė ne viena:
O gal ne auksas, kas mums auksu tviska?
Jei mes galėtume pradėt iš naujo
Kitaip gyvent suremtume pečius!
Deja, likimas pamažu šienauja
Tuos mūsų darbus, net ir mus pačius…




veteranu_godos_5_a_II.jpg
Žurnalistikos senjorai ne tik palydi savo bičiulius Amžinybėn, bet ir pagerbia savo kolegas gimimo dienos proga.

Sausio 15-ąją 77-eri sukako talentingam žurnalistui Povilui Antanui Kaunui, kuriam buvo įteiktos žiemiškos rožės, palinkėta ilgų ir prasmingų gyvenimo metų.

Buvo pasveikintas ir LŽS narys, LSMU prof. Aleksandras Vitkus, kuris kartu su Chaimu Bargmanu parengė ir išleido enciklopedinį žinyną ,,Holokaustas Žemaitijoje. Vieną šios didžiulės knygos egzempliorių kartu su vaizdo plokšete, Aleksandras Vitkus padovanojo Kauno žurnalistų namams.












Senoru_godos._Zemkauskas_II.jpgPetras Žemkauskas (nuotraukoje), parašęs apie senjoro godas, susitikime netikėtai prabilo apie savo gyvenimą ir kūrybą. Veteranas džiaugėsi, kad profesionalioji žurnalistika jam atvėrė duris į literatūrą.


MES klubo nariai kraipė galvas, kaip kolega per metus sugeba parašyti ir išleisti net po kelias knygas, kurių jau – net keturiasdešimt! 


Apie daug ką kalbėjo žurnalistikos senjorai, neaplenkdami ir nūdienos, pradedant politika ir baigiant ekonomika. Žingeidūs žmonės visada randa bendrą kalbą ir diskutuoja. Dažnai nuomonės išsiskiria, nes kiekvienas turi savo požiūrį ir bando jį apginti…

 Iki susitikimo, veteranai, 2017-ųjų vasario 16-ąją!

Vladiniro Beresniovo ir www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai