Ramutė Pečeliūnienė. Kauno žurnalistai linksmai pasitiko 2017-uosius metus!

Ramutė PEČELIŪNIENĖ, LŽS narė, „Lietuvos gydytojo žurnalas“ atsakomoji redaktorė

Guigos_balius_didele_3.jpg


Šalta sausio septintoji nesumažino Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus spaudos, televizijos, radijo atstovų, taip pat ir kitose sferose besidarbuojančių žurnalistų, susiruošusių į tradicinį Naujametinį spaudos balių, entuziazmo ir noro šiltai pabendrauti, pasilinksminti, pasidalyti savo džiaugsmais arba rūpesčiais… Tiesa, minorinių gaidų, jei tokių ir buvo, greitai nebeliko, nes jas ištirpdė kaip visuomet puikiai nusiteikęs, šmaikščių sąmojų nestokojantis, bet kokiam negatyvui griežtą „ne“ tariantis Kauno žurnalistų „vadas“, o tiksliau – LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis…


Guigos_balius_2_II.jpgIr pats pirmininkas buvo maloniai nustebęs, matydamas į restoraną „Putvinskio 48“, kuris nuomoja patalpas Kauno žurnalistų namuose, plūstančius kolegas. Nė viena vieta, kurių buvo paruošta per 60, neliko neužimta.Stilinga, jauki aplinka, restorano darbuotojų dėmesys, skanios vaišės – tai irgi gana svarbios gražios šventės ir geros nuotaikos kūrimo detalės.

Malonu pripažinti, jog kauniečių žurnalistų šventėse vienodai aktyviai dalyvauja tiek jaunieji, tiek ir vyresnieji, ir net labai garbaus amžiaus kolegos. Pastariesiems belieka tiktai pavydėti jų energijos ir pozityvių minčių.








Guigos_balius_5_II.jpgBeje, šiemet mūsų būrį papildė dar keletas naujų narių. Viena jų VDU studentė ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Eglė Audickaitė. Jai  šioje šventėje ir buvo įteiktas Lietuvos žurnalistų sąjungos nario pažymėjimas. Su Egle tenka bendradarbiauti, todėl drąsiai galima teigti, jog jos perspektyvos žurnalistikos srityje tikrai yra puikios…

Šiųmečio  baliaus, kuris prieš šešerius metus vykdavo tarpušvenčiu, iškart po Kalėdų, scenarijus buvo kitoks – laisvesnio stiliaus, be „prezidiumo“ ir rimtų kalbų, gausus malonių muzikinių melodijų… Tai nereiškia, jog neišgirdome gražių sveikinimų ir linkėjimų. Jau ne vienerius metus puoselėjamai tradicijai – šventę pradėti legendinio Antano Šabaniausko daina „Spaudos valsu“, nebuvo nusižengta.






Guigos_balius_n_1_II.jpgBirštono pramoginės muzikos grupės ,,Solo Plius“ akordeonistas Algimantas Jazbutis, smuikininkė Jūratė Jazbutytė ir gitaristas bei solistas Povilas Juozaitis, atliko puikias prancūžiško šansono melodijas, džiazo, svajingus svingo, tango ir kitokio muzikinio ritmo  kūrinius. Ši puiki trijulė iš tiesų sukūrė nepakartojamą šventės atmosferą… 


Nuotaikingai kolegas kauniečius pasveikino Laikinosios sostinės žurnalistams dėmesio nestokojantys Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius ir jo pavaduotoja, visuomet besišypsanti Vytauto Didžiojo universiteto profesorė Audronė Nugaraitė. 







Guigos_balius_naujas_2_II.jpgŠventėje dalyvavo ir daugiau garbių svečių, prie kurių tik „per plauką“ neprisijungė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavimo negalėjęs „pasprukti“ Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ar dar kas nors iš valdančiosios partijos elito. Jų linkėjimus kolegoms perdavė buvusi kandidatė į LR Seimo narius, LŽS narė Audronė Jankuvienė. 

„Gal ir gerai, kad naujosios valdžios vyrų šventėje nėra“ – kuždėjosi  kolegos, nes taurė putojančio vyno ar stiklelis stipresnio gėrimo ant žurnalistų vaišių stalo vargu ar būtų gerai nuteikę blaivaus gyvenimo būdo propaguotojus…

 Tiesa, jeigu jau prakalbome šia tema, tenka pripažinti, jog mes, žurnalistai (na, kiek aš pažįstu – tikrai bent jau didžioji dauguma), nesame nei alkoholio vergai, nei jo propaguotojai. Ir nesibaigia mūsų šventės “liūdnais vaizdeliais“, nes visi žino ir jaučia saiką… Dauguma mūsų tikrai nuoširdžiai pritariame sveikai kovai prieš visas negeroves, kuriose skęsta dalis mūsų visuomenės. Tam reikia visų mūsų didesnės atsakomybės ir gerų norų.





Guigos_balius_7o_II.jpgLietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų narys Gediminas Jankus džiaugėsi ne tik kauniečių išmone, bet ir tuo, kad prieš 95 metus Kaune buvo įkurta Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjunga. Dabar abiems šioms, jau savarankiškoms organizacijoms, priklauso net 5 kauniečiai. Vadinasi, gera ir stipri yra žurnalistinė bendruomenė, jeigu jai priklauso ir rašytojai.

 Kauno apskrities skyrių papildė  ir penki kolegos iš Šakių, o tiksliau – redakcijos „Laikraštis „Valsčius“ kolektyvas, kuriam vadovauja redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė. Istorija, kurioje praėjusiais metais buvo atsidūrę šakiečiai, visiems gerai žinoma. Jų kova už laisvą žodį, buvo įrodymas, jog spauda – nenuperkama. ,,Valsčiaus” pozicija  buvo atitinkamai įvertinta: kolegoms LŽS Kauno apskrities skyrius suteikė „Žurnalistikos riterio“ garbės vardą ir įteikė šį titulą simbolizuojantį kardą. Beje, toks žurnalistų riteriškumo simbolis kolegų šakiečių rankose – jau vienuoliktas. Pirmąja ,,Ritere” tapo buvusi ,,Respublikos” žurnalistė Kristina Kučinskaitė.





Guigos balius 16 II_1.jpgDar vienas garbingas apdovanojimas – Burmistro Jono Vileišio žalvarinis medalis už indėlį į Kauno kultūrinį gyvenimą ir miesto įvaizdžio stiprinimą paskirtas  ilgametei LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narei Lilijai Stoškienei. Ji megalėjo dalyvauti šventėje, todėl šį apdovanojimą atsiėmusi Lilijos dukra Austė be padėkos, visiems kolegoms palinkėjo sėkmės, o asmeniškai V. Mačiuliui – turėti 150 draugų – tiek, kiek narių yra LŽS Kauno apskrities skyriaus įskaitoje (gaila tik, kad didesnė pusė jų seniai yra mokėję nario mokestį). Tikėtina, jog tokį gausų būrį bičiulių privalome turėti kiekvienas… To ir reikia siekti!


Pasveikino kolegas kauniečius ir Lietuvos žurnalistų draugijos pirmininkė Gražina Petrošienė, LŽS nariai Elena Bakanauskienė, Birutė Mačienė, Steponas Gečas ir Vilius Kaminskas. O apie savo originalų kūrybinį konkursą, surengtą  šventės dalyviams, gal parašys internetinei  svetainei  pati jo organizatorė, LŽS skyriaus valdybos narė, laikraščio ,,Ūkininko patarėjas”  žurnalistė Rasa Prascevičienė?


Mieli kolegos, ir aš, šių eilučių autorė, nuoširdžiai linkiu, kad  2017-ieji visiems būtų kūrybiško kelio, entuziastingų ieškojimų ir prasmingų atradimų metai… Tegul malonios patirtys ir džiugios akimirkos kuo dažniau aplanko Jūsų namus ir užsibūna juose kuo ilgiau!..
Iki naujų susitikimų…

Nuotraukose: Kauniečių šventės akimirkos

LŽS nario Ramūno Guigos (,,Savaitraštis Kaunui”) nuotr.


Guigos balius didele 2_1.jpg

Panašūs straipsniai