Šaltą šeštadienį Kauno žurnalistus sušildys … muzikinė grupė ,,Solo plius“!

Solo_plius_2_didele.jpg

Sausio 7-ąją, šeštadienį, 14 val. Kauno žurnalistų namuose įsikūrusiame restorane ,,Putvinskio 48” vyks tradicinės naujųjų metų sutiktuvės. 

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba, rengianti kolegoms skirtas šventes, nerimauja: ar spaudos, radijo ir televizijos darbuotojai neišsigąs atėjusios šaltos žiemos ir namuose nelauks atšilimo?


Palydint 2003 metus buvo dar šalčiau, tačiau Kauno žurnalistų namų šventėje nebuvo tuščių vietų. Tikėkime, kad dar nesame lepūs ar išpuikę, todėl vėl visi susirinksime būrin. Juk per kasdieninius kūrybinius darbus neturime laiko vieni su kitais susitikti ir pabendrauti. Kolegos, pasidžiaukime gerais praėjusių metų darbais, pasikalbėkime, kas žiniasklaidos laukia 2017-taisiais.

Kaip ir kasmet, popietė prasidės tradiciniu kauniečių ,,himnu” – Antano Šabaniausko daina ,,Spaudos valsas”, kurią padės atlikti Birštono pramoginės muzikos grupė ,,Solo plius”. Pristatome grupę, kuri žurnalistus linksmins viso renginio metu. 

Muzikinę programą atliks Algimantas Jazbutis – akordeonas, Jūratė Jazbutytė – smuikas, Povilas Juozaitis – vokalas, gitara Grupės vadovas Algimantas Jazbutis akordeonininko karjerą pradėjo 1971 metais valstybiniame dainų ir šokių ansamblyje ,,Lietuva.” 

1986 metais Algimantas vienas pirmųjų Lietuvoje akordeono muziką pradėjo populiarinti su ritmo bei saksafonų trio grupe. 2015 metais, siekdamas suburti pramoginės akordeono muzikos mylėtojus ir populiarinti šį žanrą, Algimantas Jazbutis inicijavo Birštono akordeono muzikos festivalį. 
,,Solo Plius“ repertuare yra muzika akordeonui ir smuikui – prancūziški miuzetai, tango, svingai, fokstrotai, džiazo pjesės, čigoniškos melodijos, prancūziški šansonai, taip pat praėjusių 7-8 dešimtmečių italų, rusų, lietuvių kompozitorių dainos. Muzika, atliekama smuiku ir skaitmeniniu akordeonu, stebina savo plačiomis galimybėmis ir garsų įvairove. 
Birštoniečių pramoginės muzikos grupės programa yra skirta ir šokiams, ir malonaus pobūvio fonui. Taigi, tie kolegos, kurie bus sužvarbę nuo vėjo, galės sušilti šokdami, o prie vaišių stalo smaguriaujant restorano ,,Putvinskio 48“ paruoštus užkandžius, galės klausytis ,,Solo plius“ atliekamų retro stiliaus dainų…
IKI SUSITIKOMO PIRMĄJĮ, pasak metereologų, ŠALTĄ ŠEŠTADIENĮ tradicinėje ŽURNALISTŲ ŠVENTĖJE!
Nuotraukoje: Birštono pramoginės muzikos grupė ,,Solo Plius”

Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai