SVEIKI GYVI, KOLEGOS, SULAUKĘ 2017-ŲJŲ !.. Ar atliksime žurnalistinę misiją?

www.kaunozurnalistai.lt inf.
A_Z60_II.jpgTą nepakartojamą akimirką, kai 2016-ųjų gruodžio 31-ąją laikrodžių rodyklės akimirkai sustingo ties skaičiumi 12, ir atėjo Naujieji metai, mes vienas kitam spaudėm dešinę, bučiavomės, linkėjome sveikatos, džiaugsmo, laimės… 

Nepakartojamas jausmas, nors tik atverstas pirmasis naujo kalendoriaus lapelis.. Bet po didelių šventinių fejerverkų, tostų ir dainų, ateina įprasta kasdienybė. 
Laikraščiai skaitytojus pasieks tik antradienį, o radijas ir internetiniai portalai jau sekmadienio rytą, televizija – popietę pranešė apie nelaimę Turkijoje, kai ginkluotas nenaudėlis naktiniame klube nužudė keturias dešimtis žmonių, kurie gyveno 2017-ųjų sutikimo džiaugsmu. Naujųjų naktį įvairių nesusipratimų buvo ir Lietuvoje. Apie tai pirmiausia ir pranešė mūsų žiniasklaida, kaip visada ,,nematanti“ daugybės gražių, prasmingų, džiugių mūsų gyvenimo faktų ir reiškinių.


Kada mes paneigsime tą posakį, kad ,,geriausia žinia yra bloga žinia.” Dėl pirmu numeriu pateiktų negatyvių žinių – skaitytojai, klausytojai, žiūrovai dažniausiai kaltina žurnalistus, kad jiems yra svetimas gėris, grožis ir prasmingi žmonių darbai. Tačiau mes žinome, kad dėl to yra kalti žiniasklaidos priemonių savininkai ir jų paskirti vadovai. Juk pagal jų dudelę, kad būtų didesnis tiražas ar reitingas, korespondentai pirmiausia ir ieško negatyvių gyvenimo faktų. Kur mūsų garbė ir atsakomybė?





A-z59 II_1.jpgGyvenimas sukasi ratu, viskas sugrįžta, todėl kiekvienas esame atsakingas ir už savo veiksmus. Ypač žurnalistai, kurių parašytas ar pasakytas žodis, kaip ir parodytas vaizdas – formuoja žmonių nuomonę. Liūdna, bet faktas: lietuviai įvairiose apklausose įvardija save ,,nelaimingiausiais“ ir ,,neturtingiausiais“ Europoje. Lietuva tapo ir didžiausių girtuoklių bei savižudžių valstybe. Ką žiniasklaida rašo, kalba, rodo, kad to nebūtų. Tik pikdžiugiškai pateikia ir komentuoja įvairių apklausų rezultatus!


Kai naujas Lietuvos Seimas ir jo patvirtinta vyriausybė pradeda savo darbą nuo mūsų gyvenimo piktžaizdžių mažinimo, masinės informacijos priemonės ne tik apie tai informuoja, bet ir neobjektyviai komentuoja, šaiposi. Ar pateisinamas toks mūsų elgesys?


 Kviečiame 2017 metais kiekvieną žurnalistą pirmiausia būti teisingu sau pačiam. Juk tiesa – vienintelis tvirtas mūsų kūrybinio darbo pagrindas. Gyvenimas kiekvieną dieną mums suteikia galimybę būti geranoriškais savo gimtinės žmonėms užkariaujant jų širdis ir protus. Atlikime savo žurnalistinę misiją ir kilniu darbu  darykime Lietuvą geresnę, gražesnę, turtingesnę nei ją radome. 

Su 2017 metais ir naujais kūrybiniais užmojais, žurnalistai, redaktoriai, žiniasklaidos savininkai!

Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo (Vlaberio) piešiniai 2017-ųjų  planų tema…

Panašūs straipsniai