Įamžindamas kitus – operatorius Stasys Dargis neliko … ,,už kadro“ !

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Dargis_2_didele.jpg



Baigiasi 2016-ieji. Vieniems jie buvo geri, kitiems blogi, tretiems – jubiliejiniai metai… Jeigu ne paso duomenys, niekas nepasakytų, kad dailininkas, kino ir televizijos operatorius, pastaruoju metu ir režisierius, daugeliui kauniečių žinomas Stays Dargis jau atšventė savo gyvenimo aštuoniasdešimtmetį ir  jubiliejaus proga buvo apdovanotas Burmistro Petro Vileišio medaliu. 
Aukštas, laibas, visada pasitempęs ir jaunatviškai skubantis su videokamera mūsų kolega yra Lietuvos žurnalistų sąjungos ir kauniečių senjorų klubo MES narys St.Dargis Lietuvos televizijos Kauno redakcijoje ir miesto kultūriniame gyvenime paliko ryškų pėdsaką. Jis pats nesuskaičiuotų, nors kažkada kruopščiai rašė, ką ir kur filmavo, kiek sukūrė televizijos laidų ir dokumentinių filmų. Vien tik stende, kuris puošia Kauno žurnalistų namų spaudos konferencijų salę, yra net 28 filmų reklama ,,Viena nuotrauka iš 25 kadrų“, kurie prabėga per vieną sekundę. Tai buvo prieš dešimtmetį, kai kolegai sukako 70…

Kažkada ,,Pūko“ televizija  net visą sezoną transliavo laidas ,,Įamžino operatoriaus Stasys Dargis“. Po to kaunietis sukūrė ne vieną dokumentinį filmą. Trys iš jų – ,,Lituanicos“ didvyriai amžinai gyvi“, ,,Vienas per Atlantą prieš 75 metus“, ..Lituanica“ nemari“ puikuojasi mūsų svetainės skyrelyje ,,Filmai“. 

Stasys Dargis, iš prigimties būdamas dailininkas ir baigęs šios profesijos mokslus, nepraleisdavo nė vienos parodos atidarymo. Ir buvo ne šiaip sau lankytojas, o viską filmavo. Tik jis vienas Kaune turi tokią turtingą kultūrinių renginių videoteką. Kai prieš keletą metų LŽS narys St.Dargis buvo apdovanojamas Kauno meno kūrėjų asociacijos premija, pirmininkas Petras Palilionis sveikindamas laureatą pažymėjo, kad tai vienas talentingiausių, darbščiausių ir kruopščiausių Kauno operatorių. Jis tapo ir didžiausiu miesto kultūrinių renginių metraštininku. Už tai Stasys Dargis buvo apdovanotas garbingu ,,Santakos“ Garbės ženklu. 



Dargis_medalis_II.jpgKolega, LŽS Kauno apskrities ,,Gintarinio parkerio“ laureatas St.Dargis tikriausiai turi net kelias valandas videovaizdų iš miesto žurnalistų gyvenimo ir jų tradicinių švenčių – Spaudos balių ir Naujųjų metų sutiktuvių. Gal ir 2017-ųjų sausio 7-ąją Stasys vėl su videokamera ateis į Kauno žurnalistų namus, kur tikime vėl bus linksma ir jauku, todėl jam bus ką filmuoti.

Kūrybingas ir jaunatviškas Stasys Dargis, kuris, neabejojame, pirmasis iš visų kauniečių LŽS narių sulauks savo gyvenimo šimtmečio, ilgai prisimins ir 2016-uosius. Tai jam padės Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijošaičio pasirašytas apdovanojimas:




,,Televizijos operatorius ir režisierius, miesto kultūros ir meno renginių metraštininkas STASYS DARGIS už indėlį į Kauno kultūrinį gyvenimą ir miesto įvaizdžio stiprinimą apdovanojamas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu“.

Dar kartą sveikiname Stasį Dargį, sulaukusį aštuoniasdešimtojo gimtadienio ir garbingo Kauno apdovanojimo. Ilgiausių metų Ilgiausių, kolega! Ta proga jubiliatas neliko ,,už kadro” ir jubiliejinio gimtadienio proga buvo įamžintas.

www.kaunozurnalistai.lt nuotraukose:

(viršuje) LŽS ir kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES narys Stasys Dargis

(viduryje) Kauno miesto savivaldybės medalis, skirtas St. Dargiui

(apačioje) Kolegą su Kauno savivaldybės apdovanojimu – Burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu – sveikina televizijos operatorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Vladas Dekšnys, kuris vasarą šventė septyniasdešimtąjį  gimtadienį  ir šiemet buvo apdovanotas Kauno miesto savivaldybės medaliu.

Dargis_ir_Deksnys_didele.jpg

Panašūs straipsniai