„Lietuvos ryto“ portalas pašalino straipsnius apie Lietuvos banką

www.vzinios.lt inf.

Logo_Lietuvos_rytas_II.jpg



„Lietuvos ryto“ leidinių grupei priklausantis „Lrytas.lt“ pašalino straipsnius ir vaizdo įrašus, kuriuose buvo skelbiamos neva vieno iš Lietuvos banko vadovų pokalbių išklotinės.

6 straipsnius ir 2 televizijos laidas „Patriotai“ portalas pašalino po to, kai neįvykdė teismo įpareigojimo ir nepateikė įrašų ar kitų įrodymų, pagrindžiančių skelbtas žinias, praneša Lietuvos bankas.
Straipsniuose ir laidose gegužę buvo skelbiama, pasak banko, „šmeižikiško pobūdžio informacija“ apie tariamai neteisėtus jo darbuotojų veiksmus.

„Šios žiniasklaidos grupės publikacijose ir laidose kaip realus faktas buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys teiginiai apie neva vykusius Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo Vytauto Valvonio pokalbius su trečiaisiais asmenimis, galimai dalyvavusiais finansų rinkos dalyvio reketavimo schemoje“, – rašoma pranešime.


„Siekiant sukurti tikrumo įspūdį buvo skelbiamos ir neva vykusių pokalbių vadinamosios „išklotinės“. Tačiau net ir teismo įpareigotos „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonės jokių įrašų, patvirtinančių minėtų pokalbių egzistavimą, nepateikė“, – teigiama jame.
„Lietuvos ryto“ publikacijos pasirodė po to, kai prokuratūra pranešė apie atliekamą tyrimą, kuriame vienas asmuo kaltinamas reikalavęs kyšio iš kredito unijos. Jis pats teigė galįs paveikti Lietuvos banko darbuotojus, tačiau prokuratūra paneigė jo ryšius su reguliuotojo atstovais.
Gegužę Lietuvos bankas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai nusikalstamų „Lietuvos ryto“ grupės veikų.

Logo_vzinios_I_II.png

Panašūs straipsniai