Kolegas, 2016 metų laureatus, pagerbė Lietuvos sporto žurnalistų federacija

www.lszf.lt informacija

As_prizai_premija_didele.jpg



Metams baigiantis savo žodį dėl sporto įvykių, jų nušvietimo ir geriausių atletų indėlio į šalies gyvenimą tarė ir Lietuvos sporto žurnalistai.

Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) Metų apdovanojimų ceremonijoje gruodžio 13-ąją, kuri vyko sostinės „Artis“ viešbučio konferencijų salėje, prizais ir diplomais apdovanoti sporto žurnalistai, sportininkai ir organizacijos.

„Sportas – ne tik finalai ir aukso medaliai. Geriausi būna ne tik čempionai, bet ir tie, kurie nugali save, sudaro galimybes atsiskleisti čempionams. Trečius metus rinkdami laureatus pagal naujas nominacijas atrandame vis naujų sporto herojų. Ir ne visada jie būna tie, į kuriuos nukreipti sirgalių žvilgsniai – sakė LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius. – Renkant Metų sporto viltį ir šuolį daugiausia lemia pasiekti rezultatai, o štai Metų pašnekovo nominacijoje sporto žurnalistai galėjo įvertinti tuos asmenis, kuriems geriausiai sekėsi bendrauti su žiniasklaida. Metų sporto renginio ir iniciatyvos nominacijos atspindi įdomiausius sporto įvykius Lietuvoje“

Kartu su sportininkais ir sporto organizatoriais pagerbti ir 2016-ųjų Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai – 132-ąjį kartą įteiktos šviesios atminties kolegų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko premijos, kurias įsteigė loterijų firma „Olifėja“.

LSŽF prezidiumo sprendimu, R.Grinbergienės premija už ryškiausius metų darbus paskirta portalo 15 min.lt sporto žurnalistui Donatui Urbonui,

 A. Krukausko premija už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai, skirta vienam garsiausių šalies krepšinio metraštininkų, televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ rengėjui ir vedėjui Vidui Mačiuliui (nuotrauka apačioje).
UAB „Vaibra“ įsteigta Vytauto Saulio ir jo sūnaus Vytauto premija geriausiam jaunam sporto žurnalistui skirta Titui Pacauskui.

Taip pat antrą kartą įteiktas prizas už geriausią darbą žmonėms, rengiantiems vaizdo reportažus. Antruoju VšĮ ,,TV sporto dokumentika“ įsteigto prizo laimėtoju tapo šiuolaikinių medijų agentūros „Nanook“ ir portalo 15min.lt dokumentinis multimedijos projektas „Galia nugalėti. Lietuvos parolimpiečių istorijos“.

Trečią kartą buvo išrinktas ir geriausias Lietuvos sporto žurnalistikos metų darbas, kuriuo Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „Pressas“ narių sprendimu tapo „15min“ žurnalisto Mariaus Bagdono straipsnis „Lietuvos sporto pinigų pyrago raikymas: pakeistos taisyklės karo kirvio neužkasė“.

Pirmą kartą buvo įteikta tik 2016-aisiais įsteigta ilgamečio LSŽF nario, šiemet Anapilin iškeliavusio Vytauto Gudelio vardo premija už sporto idėjų propagavimą. Ši premija LSŽF prezidiumo sprendimu kasmet bus teikiama žmonėms, kurie nėra sporto žurnalistai, bet užsiima susijusia veikla.

 Pirmuoju V. Gudelio premijos laureatu tapo ilgametis jo bendražygis, sporto kolekcininkas Rimantas Džiautas, o premiją jam įteikė  Vytauto dukra Daiva.


As_premija_didele.jpg

Panašūs straipsniai