Mūsiškis Vladimiras Beresniovas – Krašto apsaugos ministerijos konkurso laureatas. Sveikiname!

Juozas KUNDROTAS, LŽS ir žurnalistikos senjorų klubo MES narys

Beres__ir_Olekas_didele.jpg




Vertinimo komisija susumavo Krašto apsaugos ministerijos paskelbto humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurso ,,HUMOR MILITARIS INFORMACINIO KARO FRONTE“ konkurso rezultatus. 



Beresn._inform._propag._7_II.jpgLietuvos žurnalistų ir dailininkų sąjungų nario Vladimiro Beresniovo kūrybiniai ieškojimai įvertinti antrąja premija. Konkurso laureatai ir dalyviai šiomis buvo pagerbti Krašto apsaugos ministerijoje. 

Premijos regalijas – diplomą ir piniginį čekį kauniečiui Vladimirui Beresniovui įteikė ministras Juozas Olekas (nuotrauka viršuje). Nuoširdžiai sveikiname kūrybingą laureatą!



… Viskas prasidėjo nuo žinutės elektroniniame pašte. Dailininkui karikatūristui Vladimirui Beresniovui  (Vlaberiui) pranešimas buvo netikėtas: jis kviečiamas į Ruklos kareivinių miestelį!

 Tie, kurie Vladimirą pažįsta, žino: jeigu kas šaukiasi jo pagalbos – šokte atšoks, jeigu kam reikia jo kaip dailininko darbo – nupieš neatsikalbinėdamas ir dar padovanos… 


Jeigu LŽS ir LDS narys yra  kviečiamas, jis būtinai dalyvaus renginyje. Ilgai nesvarstęs ir šį kartą nors buvo pats vidurvasaris, o lietus pylė kaip iš kibiro,  V.Beresniovas prisistatė tenai, kur buvo laukiamas.







Beresn._inform._propag._1_II.jpgRuklos karinio dalinio štabe išvydo ir daugiau savo kolegų dailininkų. Juos šiltai sutiko Krašto apsaugos ministerijos atstovė kpt. Irina Dautartienė. 

Ministerijos atstovė konkretizavo susitikimo tikslą: Krašto apsaugos ministerija skelbia humoristinių piešinių ir karikatūrų konkursą – ,,HUMOR MILITARIS INFORMACINIO KARO FRONTE.” 

Dailininkai taip pat buvo supažindinti su kariškių gyvenimu, buitimi, ginkluote ir pačia naujausia karo technika, prie kurios įsiamžino ir mūsų atstovas (nuotrauka apačioje)

Viešnagei Rukloje buvo skirtos dvi dienos. Teko ne tik pernakvoti, bet ir paragauti kareiviško maisto...



Po to Vladimiras keletą mėnesių Kaune dirbo išsijuosęs ir minėta tema sukūrė net keliolika piešinių… Lengva pasakyti – sukūrė. 






Beresn._infor._propag___5_II.jpgPropagandinis karas – ne koks daiktas, nepačiupinėsi ir vienu brūkštelėjimu nenupieši, į schemos rėmus neįsprausi.



 Siužetai reikalauja ilgo mąstymo, pagavios minties, kuri prašosi netikėto sprendimo – net pačiam autoriui. Tačiau mūsiškio kolegos Vladimiro Beresniovo (vlaberio) kūrybiniai ieškojimai buvo pastebėti ir deramai įvertinti. 


Vlaberis www.kaunozurnalistai.lt skaitytojams pateikė kelis savo konkursinius piešinius 









Nuotraukos iš Vladimiro Beresniovo (Vlaberio) asmeninio albumo





Beresn._inform._propag._didele_2.jpg

Panašūs straipsniai