Lietuvos Seime – žiniasklaidos atstovai. Baigėsi žurnalisto Gintaro Vaičekausko ,,Reidas“…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

vaicekauskas_didele_n..jpg



Klaipėdos ,,Balticum“ televizijos žurnalistas Gintaras Vaičekauskas, laimėjęs Pajūrio vienmandatėje apygardoje rinkimus į Lietuvos Seimą, prisiekė, tiesa, nepaskęs „Tepadeda man Dievas“ , garbingai atlikti savo naujas pareigas. Penkiolika metų žurnalisto rengta televizijos laida ,,Reidas“ baigėsi, nes jo vedėjui, operatoriui, režisieriui G.Vaičekauskui atsivėrė šalies parlamento durys. Tuo, tikriausiai, ypač džiaugiasi  prie vairo sėdėję išgėrę arba kitaip prasižengę vairuotojai. Jie mieliau sumokėdavo piniginę baudą, mažiau krimsdavosi dėl atimtų vairuotojo pažymėjimo, nei save išvydę ,,Balticum” televizijos ekrane.

 Pasak programos autoriaus, ir televizijos ,,Reido” dėka Klaipėdos krašte sumažėjo kelių eismo taisyklių pažeidėjų, vairuotojai tapo kultūringesni ir paslaugesni kolegoms ir pėstiesiems. O ką televizijos žurnalistas Gintaras Vaičekauskas pasiryžęs nuveikti Lietuvos Seime?

,,Mano ilgametė profesinė veikla nuolat buvo ir yra susijusi su teisės, moralės principų laikymusi. Puikiai matau, kad viešumas dažnai turi didesnę galią nei draudimai. Rinkimuose dalyvavau kaip nepartinis kandidatas, remiamas Liberalų Sąjūdžio. Manyčiau, kad Lietuvos Seime turėtų dirbti sąžiningi ir principingi žmonės. Mano šūkis – ,,Už blaivų protą Seime!”. Blaivumas – tai ne tik priimami įstatymai, bet ir saugumas keliuose, namuose, kiemuose. Saugi aplinka, tapus Seimo nariu, man bus veiklos prioritetas. Žinau žmonių problemas ir lūkesčius, blaiviai vertinu realybę. Dirbsiu bendruomenių labui dėl Lietuvos, kurioje norisi gyventi! ” – rašė Gintaras Vaičekauskas.

,,Pasisakau už Seimo narių skaičiaus mažinimą ir biurokratijos galių ribojimą. Už įstatymus, nevaržančius protingos žmogaus veikimo laisvės. Pritariu dvigubos pilietybės įteisinimui, kuri skatintų išvykusius grįžti į Tėvynę ir leistų mums išsaugoti ryšį su toli esančiais artimaisiais.

Sieksiu, kad pareigūnai dirbtų arčiau žmonių, greičiau reaguotų į pagalbos šauksmą ir būtų atskaitingi vietos bendruomenėms. Smurtas iš artimos aplinkos privalo būti eliminuotas! Valstybė įgalina pareigūnus veikti, visuomenė juos gerbia ir palaiko.

Mes turime konkretų planą, kuris garantuos didesnius žmonių atlyginimus ir pensijas: Vidutinis atlyginimas – 1000 eurų, pensijos – 400 eurų.  Vaikus auginančios šeimos mokės mažiau mokesčių ir galės skirti daugiau pinigų vaikų lavinimui. Senjorai gaus tokias pensijas, kurių užteks ne tik vaistams ir maistui.”



 Lietuvos Seimo narys 
Gintaras VAIČEKAUSKAS:

Vaicekauskas_Gintaras_II.jpgGimė 1962 m. kovo 6 d. Kaune.
1969–1972 m. mokėsi Kauno Jono Jablonskio vidurinėje mokykloje, 1972–1978 m. – Kauno 28-ojoje vidurinėje mokykloje, 1978–1979 m. – Kauno 5-ojoje vidurinėje mokykloje, 1979–1980 m. – Klaipėdos 18-ojoje mokykloje.
1984–1988 m. studijavo Kauno kūno kultūros institute (dabar – Lietuvos sporto universitetas), įgijo buriavimo trenerio ir fizinio lavinimo mokytojo specialybę.
1981–1982 m. tarnavo Afganistane, 1983–1984 m. – Klaipėdos spaustuvės „Rytas“ spaudėjas, 1988–1990 m. – Klaipėdos sporto draugijos „Žalgiris“ buriavimo treneris, 1990–1999 m. – dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistas.
Nuo 2000 m. – UAB „Balticum TV“ televizijos žurnalistas, redaktorius, 2000–2002 m. – laidos „Mano nuomonė‘ redaktorius, nuo 2002 m. – laidos „Reidas“ autorius ir redaktorius.
Profesinė veikla: žurnalistika, individualioji veikla.

Apdovanojimai: televizijos konkurso „Ad Rem“ laureatas (2000 m.), Lietuvos AIDS centro konkurso nugalėtojas už televizijos laidų ciklą (2001 m.). Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos konkurso laureatas (2008 m.), apdovanotas už pilietinį entuziazmą kuriant laidą „Reidas“, Klaipėdoje išrinktas Metų žurnalistu (2012 m.). Lietuvos draudikų asociacijos apdovanotas konkurse „Act non verba“ (2014 m.).

Laisvalaikis: buriavimas, parašiutizmas, poilsis vasarnamyje.
Žmona Giedrė (gim. 1970 m.) – TV žurnalistė, dėstytoja, politikos mokslų doktorantė. Vaikai: Agnius, Guostė.

Nuotraukose: 
Lietuvos Seime prisiekia Klaipėdos ,,Balticum” televizijos žurnalistas Gintaras Vaičekauskas       
A.Ufarto (DELFI) nuotr.
Žinomas uostamiesčio žurnalistas, ilgametis laidos ,,Reidas” autorius G.Vaičekauskas 
 Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai