LŽS narys Aleksandras Vitkus jubiliejinį gimtadienį su bičiuliais žurnalistais šventė … Katinų muziejuje!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Vitkus_ir_MES_didele.jpg



Aleksandras Vitkus yra ne tik Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, bet ir ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, rašantis straipsnius, knygas ir kuriantis dokumentinius filmus istorine tematika (apie tai  rašėme mūsų svetainėje).


Vitkus_ir_MES_2_II.jpg


Atliekant kilnią mediko pareigą ir bendradarbiaujant su žiniasklaida, labia greitai sukosi gyvenimo ratas, ir kolega Aleksandras sulaukė 70-ojo rudens (nuotrauka kairėje)

Tą proga į Vokiečių gatvę Kaune, kur kartu su vaikaičiu Aurimu Daubaru prieš porą metų įsteigė Katinų muziejų, jubiliatas pasikvietė kauniečius žurnalistus, senjorų klubo MES narius (nuotrauka viršuje).





















Vitkus_ir_MES__1_II.jpg

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos vardu jubiliatą pasveikino pirmininkas Vidas Mačiulis (nuotrauka dešinėje) ir įteikė žurnalistines dovanėles. 

Kauno miesto savivaldybė, už nuopelnus įtvirtinant miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį, Aleksandrą Vitkų apdovanojo Burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu.












Vitkus_ir_MES_3_II.jpgVisi žurnalistikos senjorų klubo MES nariai turėjo kolegai ką  pasakyti ir palinkėti. 

Klubo pirmininkas, dailininkas Vladimiras Beresniovas (nuotrauka kairėje) įteikė Aleksandrui savo ,,katiną”, kuris irgi papildė originalią ir gausią muziejaus kolekciją.
A.Vitkus, prisipažinęs, kad tik Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius jį taip gražiai pagerbė septyniasdešimtmečio proga, priminė ir Katinų muziejaus atsiradimo istoriją. 







Pradžia buvo tokia: iš knygų profesorius sužinojo, kad senovėje katinus itin buvo pamėgę egiptiečiai. Šie gyvūnėliai tapo net privilegijuoti, ypač Siamo veislės. Aleksandras Vitkus irgi nebuvo abejingas katėms, todėl tai ir tapo dingstimi kaupti jų statulėles. 

Per kelis dešimtmečius – paties įsigytų įvairiose kelionėse ar padovanotų – susikaupė daugiau kaip trys šimtai. Įvairiausių dydžių, medinių, metalinių, molinių, porcelianinių, kailinių, guminių statulėlių. Beje, ir įvairių tipų, charakterių. Tam tikslui bematant buvo pritaikytos ir pagalbinės patalpos, prie sienų skoningai pritvirtintos lentynėlės, nuo kurių dabar išdidžiai į lankytojus žvalgosi įvairiausio „kalibro“ katės (nuotrauka apačioje)



Vitkus_5_II.jpgVienas vyriausių amžiumi žurnalistikos veteranas Petras Žemkauskas (nuotrauka dešinėje) neturi laiko kitiems pomėgiams, išskyrus … knygų rašymą. Aštuoniasdešimt devintuosius pradėjęs kūrybingas senjoras jaunesniam kolegai septyniasdešimtmečio proga įteikė naujausią, jau trisdešimt ketvirtąją knygą ,,Be senaties“. 

Tai 2009 metais išleisto romano ,,Neprasilenk su laime“ (apie redakcijos žurnalistus) tęsinys. Autorius į savo sukurtus herojus pažvelgia po dvidešimties metų. 


2016-ųjų lapkričio 16-ąją, trečiadienį, kaip ir kiekvieną mėnesį vėl būrin susirinks klubo MES bendraminčiai. Tos sueigos metu, tikriausiai, senjorai aptars ir P.Žemkausko romaną ,,Be senaties“, kurio recenziją mūsų svetainei parašė LŽS narys Povilas Antanas Kaunas.


LŽS ir žurnalistikos senjorų klubo MES nario Ričardo Šaknio nuotraukos



Vitkus_ir_MES_4_didele.jpg

Panašūs straipsniai