Lietuvos Seimo rinkimai: žurnalistai – rimtai, satyrikai – linksmai…

Pies._Kooalicija_1_didele.jpg





Baigėsi 2016-ųjų Lietuvos Seimo rinkimai. Šimtas keturiasdešimt vienas šalies parlamentaras džiaugiasi (kartu su jais ir bene keturi žiniasklaidos atstovai), bet dešimt kartų daugiau buvusių kandidatų liko it musę kandę. Jie savo viltis turi atidėti dar ketveriems metams, kaip ir rinkimus pralaimėjusių partijų vadai, kurie naktimis košmarus sapnuoja. Toks jau lietuvių būdas… Pralaimėjo, ir į neviltį puola, kad ne jam, o priešininkui pasisekė.  



Piesin._Kooalaicija_5_II.jpgDar ne vieną savaitę bus aptariama ir naujojo Lietuvos Seimo koalicija, Vyriausybės kabinetas. Žurnalistai, kurie šių rinkimų metu buvo gana objektyvūs, akylūs ir rimti, seks kiekvieną Seimo ir Vyriausybės žingsnį, gaudys kiekvieną parlamentarų ir ministrų žodį. O kolegos satyrikai – šaipėsi, šaiposi ir toliau šaipysis iš politikų ir valstybės pareigūnų.


Tai įrodo ir du Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai – laikraščio ,,Kaišiadorių aidai“ redaktorius Jonas Laurinavičius, parašęs epigramas ,,Neįgalioji politika“ ir dailininkas, kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES pirmininkas Vladimiras Beresniovas, nupiešęs valdančiųjų ,,Koaliciją”…


Balansavimas

Politika – slidus dalykas. 
Tai juk ne vienas patyrė! 
Šiandien ant rankų nešioja, 
Ryt į uodegą spiria.






Piesin._Kooalicija_4_II.jpg


Partinis perėjūnas

Konservatorius buvo.
 Socialliberalas.
Paskui – prie libdemų, 
Vėliau – prie socdemų. 
Savoj biografijoj
 Jis įgyvendino 
Daugiapartinę sistemą.









Cirkininkai

Ir agitavo,
Ir reklamavo,
Balsus rinkėjų pirko.
Dabar gi žiūrim,
Ką Seime turim –
 Ogi nevykusį cirką!



pies_koalicija_2_didele.jpg




Panašūs straipsniai