Amžinybės išlydėta ilgametė LRT žurnalistė Aurelija Malakauskaitė

Malakauskaite_II.jpg2016-ųjų spalio 28-ąją iš Šiaulių Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios šarvojimo salės buvo išnešta  urna  su ilgametės LRT ,,Panoramos” žurnalistės, 62 metų Aurelijos Malakasukaitės, mirusios po sunkios ligos, palaikais. Talentinga kolegė palaidota Kelmės miesto kapinėse.

„Liūdime netekę A. Malakauskaitės, be kurios sunku įsivaizduoti LRT TELEVIZIJĄ ir „Panoramą“. Netekome ne tik pavyzdinio profesionalo ir kolegos. Netekome gyvo sidabro, kuriam kito bėdos ir džiaugsmai rūpėjo labiausiai, o savo rūpesčiai – paskiausiai. Mums ji visada čia, šalia, Naujienų tarnyboje“, – sakė LRT naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis.
LRT naujienų tarnyboje ji dirbo keturis dešimtmečius. A. Malakauskaitė rengė reportažus aktualiomis ekonomikos, energetikos, verslo temomis. Jai buvo nesvetimos ir kitos – žurnalistė nuolatos sekė Lietuvos kultūros ir socialinį gyvenimą, buvo aktyvi visuomenininkė. 

A. Malakauskaitės pagalbos ir patarimų visuomet sulaukdavo jaunesni kolegos.

Lietuvos televizijoje A. Malakauskaitė pradėjo dirbti 1976-aisiais, būdama Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto penktakursė. Nuo tada naujienos buvo ir liko didžioji Aurelijos aistra ir pašaukimas.

 „Šis darbas yra žavus tuo, kad pradedi aiškintis kaip žurnalistė svetimas problemas ir iš karto pamiršti savas…“, – „Panoramos“ 40-mečio šventėje juokavo žurnalistė. Jos humorą, kartais sarkastišką, bet visuomet taiklų, vertino kolegos ir draugai.

A. Malakauskaitė gimė 1955 m. rugsėjo 24 d. Kelmėje. 1977 m. baigė žurnalistiką Vilniaus universitete. 1976 m. lapkritį pradėjo dirbti Lietuvos televizijos informacijos redakcijoje.
LRT kolektyvas reiškia nuoširdžią užuojautą artimiesiems ir buvusiems žurnalistės kolegoms.

Panašūs straipsniai