Žurnalistai, Jus kviečia konkursas, raginantis atkreipti dėmesį į užkrečiamųjų ligų problemas

AIDS_II.pngUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) kviečia žiniasklaidos atstovus dalyvauti konkurse užkrečiamųjų ligų temomis. Rašantys, garso ir vaizdo reportažus rengiantys žurnalistai savo darbus įvertinimui kviečiami pateikti iki 2016-ųjų lapkričio 20 d. 

Tradicinio konkurso temos: ŽIV/AIDS, vakcinomis valdomos ligos (hepatitai, ŽPV); lytiškai plintančios infekcijos, nešvarių rankų ligos; mikrobų atsparumas vaistams. 

ULAC konkursą rengia kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Pasaulio sveikatos organizacijos biuru Lietuvoje ir Visuomenės sveikatos biurų asociacija. 

Konkurse kviečiami dalyvauti nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos atstovai, tinklaraštininkai, fotožurnalistai. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti gruodžio 1-ąją – Pasaulinę AIDS dieną.


Vertinant konkurso tikslų ir temų atitikimą, aktualumą, objektyvumą, originalumą, išsamumą, kalbą ir stilių bus išrinkti ir apdovanoti trys geriausi darbai.

Žurnalistų, informuojančių užkrečiamųjų ligų temomis, konkurso nuostatos 2016 m.
1. BENDROSIOS NUOSTATOS 1.1. Nacionalinės ir regioninės spaudos bei internetinės žiniasklaidos, televizijos ir radijo žurnalistų, fotožurnalistų bei tinklaraštininkų konkurso (toliau – konkursas) nuostatai reglamentuoja konkurso tikslus ir sąlygas, vertinimo tvarką, darbų pateikimo tvarką ir vertinimo kriterijus, apdovanojimų skyrimo tvarką ir finalinį konkurso renginį. 1.2. Konkursą organizuoja Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Pasaulio sveikatos organizacijos biuru Lietuvoje ir Visuomenės sveikatos biurų asociacija. 1.3. Konkurso dalyviai – nacionalinės ir regioninės (miestų ir rajonų) žiniasklaidos atstovai, tinklaraštininkai, fotožurnalistai. 1.5. Konkurso nuostatai skelbiami organizatorių tinklalapiuose ir konkurso partnerių interneto svetainėse. 1.6. Konkurse gali dalyvauti darbai, publikuoti ir viešinti nuo 2016 m. sausio 1 d. 1.7.

 Papildoma informacija apie konkursą teikiama tel.
(8 5) 2300 124 ir el. paštu konkursas@ulac.lt. 

 2. KONKURSO TIKSLAS IR TEMOS 2.1. Konkurso tikslas – skatinti užkrečiamųjų ligų temų analizę žiniasklaidoje, įvairiapusį jų nušvietimą ir aktualizavimą, atkreipti žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį į užkrečiamąsias ligas gaubiančius mitus, paskatinti žiniasklaidą objektyviai ir išsamiai informuoti Lietuvos visuomenę apie užkrečiamąsias ligas ir kaip jų išvengti.2.2. Konkurso temos: ŽIV/AIDS, vakcinomis valdomos ligos (hepatitai, ŽPV); lytiškai plintančios infekcijos, nešvarių rankų ligos; mikrobų atsparumas vaistams.

3. KONKURSO SĄLYGOS 3.1. Konkurse gali dalyvauti žurnalistai ir tinklaraštininkai, kurie nuo 2016 m. sausio 1 d. iki lapkričio 20 d. parengė ir publikavo darbus, atitinkančius konkurso temas ir siekius, nacionalinės ir regioninės (miestų ir rajonų) žiniasklaidos priemonėse (spaudoje, TV ir radijo laidose, interneto portaluose) ir tinklaraščiuose. 3.2. Kandidatūras konkursui gali teikti patys autoriai, žiniasklaidos priemonių atstovai, organizacijos ir kiti asmenys, prieš tai gavę autoriaus sutikimą dalyvauti konkurse. 3.3. Autorius konkursui gali pristatyti ne daugiau 3 savo darbų. 3.4. Konkursui pateikiamas konkurso temą atitinkantis autoriaus darbas ir jo iliustracijos (nuotraukos, vaizdo medžiaga ir kt.). Darbai konkursui turi būti pateikti skaitmeniniu formatu (.pdf, .jpeg, .mpeg, .avi, ir .wmv formatais) ir nebūti didesni nei 4,7 GB (tilpti į vieną universalųjį skaitmeninį diską (DVD).

 Pateikiamos dvi darbų vaizdo arba garso kopijos kompaktinėse 

plokštelėse (CD) arba universaliosiose skaitmeninėse plokštelėse (DVD) su transliavimui tinkamos kokybės rinkmenomis. 3.5. Darbai konkursui siunčiami paštu. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, Nugalėtojų g. 14 D, 10105 Vilnius, Lietuva su nuoroda „ŽURNALISTŲ, INFORMUOJANČIŲ UŽKREČIAMŲJŲ LIGŲ TEMOMIS, KONKURSUI“. Spaudos darbus galima siųsti el.paštu konkursas@ulac.lt. 4. KONKURSO EIGA 4.1. Darbus konkursui galima pristatyti iki 2016 m. lapkričio 20 d. 4.2. Darbai, pristatyti po lapkričio 20 d. nebus vertinami. 4.3. Konkurso nugalėtojai skelbiami ir apdovanojami vertingais prizais 2016 m. gruodžio 1 d. Pasaulinės AIDS dienos minėjimo renginyje.


5. KONKURSO DARBŲ VERTINIMAS 5.1. Darbus vertina, nugalėtojus ir prizininkus išrenka komisija. 5.2. Komisiją sudaro konkurso organizatorių ir partnerių atstovai. 5.3. Vertinant konkurso tikslų ir temų atitikimą, aktualumą, objektyvumą, originalumą, išsamumą, kalbą ir stilių bus išrinkti ir apdovanoti trys geriausi darbai. 5.4. Konkurso darbai yra vertinami balais nuo 1 iki 10 balų (10 yra aukščiausias balas). 6. KONKURSO DARBŲ VERTINIMO KRITERIJAI 6.1. Konkurso tikslų ir temų atitikimas. 6.2. Aktualumas, objektyvumas, originalumas, išsamumas. 6.3. Taisyklinga kalba ir stilius. 7. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS 7.1. Informacija apie konkursą, konkurso dalyvių sąrašas bei laimėtojai bus paskelbti Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro interneto svetainėje www.ulac.lt. Maloniai kviečiame dalyvauti!

Beata Bukotaitė
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
Švietimo ir komunikacijos skyrius
8 614 71720, beata@ulac.lt
www.ulac.lt

Panašūs straipsniai