,,Lietuvos ryto" televizija. Stambiu planu – krepšininkas Marius Grigonis

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Grigonis_3_didele.jpg

Spalio 16-ąją, sekmadienį, 16.20 val. per ,,Lietuvos ryto“ televiziją prasidedančioje laidoje ,,Krepšinio pasaulyje“ – pasakojimas apie mūsų tautiečius, gyvenančius užsienyje. 

Pirmiausia žiūrovai susipažins su keturiolikamečiais tautiečiais, gyvenančiais Šiaurės Airijoje. Būrys jaunųjų krepšininkų kartu su savo treneriu Vyčiu Kalpoku šią vasarą svečiavosi gimtinėje. Poilsio nedaug turėjo, nes daugiausiai laiko jie praleido puikiai įrengtoje Šventosios krepšinio aikštelėje. Dubline gyvenantys lietuvaičiai, padedant mūsų šalies treneriams, mokėsi įvairių krepšinio paslapčių, o svarbiausia, tobulino lietuvių kalbą, nes toli nuo gimtinės jie kalba airiškai.






Grigonis_3_II_nauja.jpgAntroje laidos dalyje – išskirtinis interviu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, dalyvavusios Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, ir Tenerifės ,,Iberostar“ žaidėju, 22 metų krašto puolėju Marium Grigoniu.

Ispanijos ACB lygos krašto puolėjas M.Grigonis yra kaunietis. Gimė 1994-ųjų balandžio 26-ąją, baigė Kauno Jėzuitų gimnaziją ir Arvydo Sabonio krepšinio mokyklą.

Kartu su Lietuvos jaunučių (U – 16, 2010 metais) ir jaunių (U – 18, 2012 m.) rinktinėmis jis iškovojo Europos vicečempionų medalius. 2013 metais Pasaulio čempionato sidabro medalį Marius laimėjo su šalies jaunimo rinktine.








Grigonis_2_II_nauja.jpg
Marius Grigonis, palikęs Kauno ,,Žalgirio“ dublerių komandą, su kuria dukart (2012 ir 2013 metais) iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos bronzos medalius, išvyko žaisti Ispanijon.

2013 – 2014 metų sezone žaidė Hueskos ,,Penas“ komandoje, 2014 – 2016 buvo Manresos ,,La Bruixa“ klubo narys. 

Nuo šių metų ridens jis žaidžia už Tenerifės ,,Iberostar“ komandą. Vasarą Marius Grigonis pirmąkart buvo įtrauktas į Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės sudėtį.






,,Krepšinio pasaulyje“ Marius Grigonis papasakos apie savo sportinį kelią, džiaugsmus ir praradimus, trenerius, kurie jį atvedė iki šalies nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės. Pokalbis bus iliustruojamas vaizdais iš jauno, talentingo žaidėjų rungtynių su šalies nacionaline rinktine. Žiūrovai pamatys, koks jis aikštelėje buvo prieš šešerius metus…


Nuotraukos, kuriose įamžintas kaunietis Marius Grigonis, iš asmeninio albumo


Grigonis_16__didele.jpg

Panašūs straipsniai