Kauniečiai, LŽS nariai A. Baranovas ir V. Selelionis – televizijos laidoje kitaip pažvelgia į profesijas!

Baranovas__didele.jpg




Spalio 15-ąją, šeštadienį,10.30 val. LRT televizija ,,Kultūra” žiūrovams parodys pirmąją šiame sezone laidą ,,Pažvelk į profesiją kitaip”. 

Laidos autorius vedėjas ir režisierius yra Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narys Andrius Baranovas (viršutinėje nuotraukoje), operatorius, taip pat žurnalistinės bendruomenės narys Vytautas Selelionis (apatinėje nuotraukoje), o Raimonda Jonuškienė (vidurinėje nuotraukoje) , taip pat dalyvaujanti programos kūrime, gal irgi papildys LŽS narių šeimą.

Kauniečiai, bendradarbiaudami su Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centru, jau pernai pradėjo ruošti  reikalingų ir įdomių laidų ciklą. Linkime kolegoms nuolat ieškoti ir surasti naujų temų ir jas įdomiai pateikti žiūrovams. Iki susitikimo prie TV ekranų!

Pateikiame  Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Ryšių su visuomene koordinatoriaus Igno Šalnaičio parengtą publikaciją:

Profesija ar gyvenimo būdas?
Televizijos laida ,,Pažvelk į profesiją kitaip“ per televiziją LRT Kultūra – viena iš nedaugelio švietimo aktualijoms skirtų programų. Jau antrą sezoną pradėsiantys kūrėjai tęs keliones pas būsimus kirpėjus, suvirintojus, floristus, kepėjus, automechanikus ir kitus specialistus. Profesinis mokymas įdomus, suteikiantis daug praktinių žinių ir atveriantis galimybių. 

„Profesinėse mokyklose sutinkame daug motyvuotų mokinių, žinančių ko siekia ir ką ketina daryti baigę mokslus. Jie mokosi moderniose mokyklose, o praktinių įgūdžių įgyja praktinio mokymo centruose, kuriuose įdiegta naujausia įranga. Mokiniai pripažįsta, kad pasirinkta profesija neatsiejama nuo gyvenimo būdo. Tad norime paneigti stereotipus, kad amato mokosi tik tie, kurie nesugeba ir negali studijuoti aukštojoje mokykloje“, – teigia ,,Pažvelk į profesiją kitaip” vedėjas, žurnalistas, režisierius Andrius Baranovas. 


Baranovo_zurn._II.jpgPasak A.Baranovo, laidos kūrėjai kviečia apmąstyti pasirinkimą ir pašaukimą, o absolventų istorijos įkvepia tapti pasaulyje žinomu kostiumų meistru, virėju ar visažistu. 
„Jau pasakojome apie dešimtis profesijų, ir toliau su jomis supažindinsime. Norime pristatyti retus, primirštus, tačiau atgimstančius amatus. Žiūrovai pamėgo ir laidos mokomu
osius reportažus, kuriuose mūsų ekspertai padeda spręsti buitines problemas, papuošti namus ar geriau vairuoti automobilį“, – pasakoja A. Baranovas.
Šiuolaikinis profesinis mokymas neatsiejamas nuo inovacijų, o praktinio mokymo centruose įdiegtos moderniausios technologijos. Laidos kūrėjai inovacijoms skiria ypatingą dėmesį, apie jas diskutuoja su švietimo ekspertais, verslo asocijuotų struktūrų atstovais, mokyklų socialiniais partneriais ir darbdaviais.


„Pirmoje naujojo LRT Kultūros sezono laidoje domėsimės, kodėl trūksta tekstilės pramonės darbuotojų, kiek pinigų turime skirti, kad atrodytume stilingai, mokysime kaip suteikti pirmąją medicinos pagalbą“, – intriguoja laidos autoriai. Tuo neabejoja ir 

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro kolektyvas, padedantis kurti programą ,,Pažvelk į profesiją kitaip”.



Selelionis_didele.jpg

Panašūs straipsniai