Operatoriai nefilmuos – žiūrovai reportažų nematys: toks Eurolygos sprendimas !..

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Basket-ball -11 II_7.jpgMūsų internetinės svetainės kūrybinė grupė, ruošianti ir ,,Lietuvos ryto“ televizijai laidą ,,Krepšinio pasaulyje“, gavo Kauno ,,Žalgirio“ krepšinio klubo atstovo spaudai Almanto Kiverio elektroninį laišką, kuriame rašoma: 

,,Nuo šio sezono Eurolygos nuostatuose atsirado punktas, draudžiantis filmuoti, retransliuoti ar kitaip platinti video vaizdus iš Eurolygos rungtynių. Bus galima įsirašyti ir platinti tik po rungtynių spaudos konferencijų ir pasikalbinimų rūbinėse vaizdus (interviu). Išsamiau – prisegtame faile.
 Nesilaikant taisyklių ir platinant vaizdus, privalėsiu panaikinti prasižengusiųjų akreditacijas. Kadangi daugumai akreditacijos jau išdalintos, tai šių taisyklių neversiu pasirašyti, tačiau tai neatleidžia nuo jų laikymosi.“


Basket_bal_1_II.jpgŠiandien, 2016-ųjų spalio 14-ąją, ,,Žalgiris“ su ,,Panathinaikos“ komanda Atėnuose žaidžia pirmasiais šiame sezone Eurolygos rungtynes. Nežinia, koks bus jų rezultatas, kuri komanda laimės. Tačiau jau dabar aišku, kad žiūrovai, ypač kai kauniečiai žais namuose, matys tik ,,Viasat Sport Baltic“ tiesiogines rungtynių transliacijas, o vėlai naktį ir jų pakartojimą per TV6. 


Nuo šiol – nei televizijos žinios, nei specialios, krepšiniui skirtos laidos, nerodys savo operatorių nufilmuotų rungtynių metu vaizdų, nes tai būtų ,,nusikaltimas“ ir pažeidę Eurolygos taisykles, būtų griežtai nubausti. Tikriausiai, ne tik operatoriai, niekam nematant nufilmavę, bet ir televizijos bei portalai, parodę įdomiausius epizodus. Bausmė, tikriausiai, lauktų ir klubo, neužtikrinusio ,,apsaugą“ nuo operatorių kamerų.


Tai nėra naujiena krepšinio pasaulyje, nes tokios taisyklės seniai  yra  Europos, pasaulio, olimpinėse varžybose ir NBA čempionatuose. Viską lemia – jo didenybė pinigai. Tie, kurie nusiperka ir turi teisę transliuoti, labai brangiai moka organizatoriams, o tie, kurie rengia reportažus iš varžybų, daro nemokamai, bet propaguoja oranžinio kamuolio sportą. Taip iki šiol buvo ir Eurolygoje, deja… 





Nors šios, tikrai puikios, lygos Europoje savininkai ir vadovai tvirtindavo, kad jiems svarbiausia – krepšinio propaganda, o FIBA siekia gauti tik kuo daugiau pinigų, pasekė jų pavyzdžiu… Kaip liaudies išmintis byloja ,,Abu labu tokie“.


Eurolygos_laisk._II.jpg
Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešiniai 
        Nuotraukoje: Eurolygos laiškas ,,Žalgirio” klubui

Panašūs straipsniai