Lietuvos žurnalistikos centras atnaujino žiniasklaidos ir ryšių su visuomene studijų programas

Džina Donauskaitė, Lietuvos žurnalistikos centro direktorė

lzc_1_didele.jpg



Tenkinant žiniasklaidos ir komunikacijos rinkos poreikius ir aukštą studijų kokybę, Lietuvos žurnalistikos centras (LŽC) 2016-2017 mokslo metų sezoną pasitinka atnaujinęs pagrindines studijų programas ir sustiprinęs vadovų bei lektorių komandą.

Lapkričio 12-ąją Vilniuje prasidėsiančių penkių mėnesių intensyvių profesinių studijų metu klausytojai lavins kūrybinį rašymą, naujienų sklaidos internete ir socialiniuose tinkluose įgūdžius. Jie taip pat turės galimybę plačiau susipažinti su šiuolaikinės vizualinės kultūros kūrimo pagrindais, skaitmeninės komunikacijos strategijomis, įgis viešojo kalbėjimo, televizijos ir radijo patirties, mokysis fotografijos kompozicijos ir redagavimo technikos.





Makaraityte II_1.jpgPopuliariai Žurnalistikos ir šiuolaikinės žiniasklaidos profesinių studijų programai šiemet vadovauja žinoma žurnalistė, INFO TV laidų vedėja Indrė Makaraitytė (nuotraukoje).

Jos suburtoje komandoje – redaktorius, politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka, TV žurnalistas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis. Taip pat patars bene geriausia Lietuvoje žiniasklaidos teisės ekspertė advokatė dr. Liudvika Meškauskaitė. 

Ji aiškins žiniasklaidos teisinius aspektus, teismų praktiką ir viešosios erdvės dalyvių atsakomybę.


Žurnalistikos ir šiuolaikinių medijų profesinių studijų programa skirta dirbantiems ar planuojantiems dirbti žurnalistinį ar artimą šiai profesijai veiklą, tačiau neturintiems atitinkamo išsilavinimo ar įgūdžių. 


Programa yra naudinga inovatyvioms redakcijoms, pradedančioms savo veiklą internete ir ten plečiančioms savo skaitytojų auditoriją.











Išplėstai Ryšių su visuomene ir rinkodaros komunikacijos studijų programai šiemet vadovauti ėmėsi filosofijos mokslų daktaras, ilgametis reklamos projektų vadovas dr. Viktoras Bachmetjevas (nuotraukoje buvęs „Not Perfect | Y&R“ vykdantysis direktorius). 


LZC_viktoras_II.jpg

Jis paruošė programą norintiems sužinoti, kaip įmonės ir organizacijos, kampanijos ir jų iniciatyvos gali būti pastebėtos informacijos pertekliaus amžiuje, turėti pozityvų įvaizdį. 

Taip pat jis aiškins, kaip bendrauti su žiniasklaida, pritraukti daugiau klientų, valdyti komunikacijos krizes.


Atnaujintos programos klausytojai turės galimybę mokytis iš Rūtos Latinytės, „Šviesa-Alma Littera“ įmonių grupės atstovės ryšiams su visuomene, „VRS WPI Vilnius“ skaitmeninės komunikacijos, turinio rinkodaros ir ryšių su visuomene agentūros direktoriaus Domo Zdanevičiaus, tekstų kūrėjos poetės Ilzės Butkutės, UAB „Bitė“ skaitmeninių projektų vadovės Agnės Gintautaitės ir Jonathano Howardo – ilgamečio komunikacijos strategijų planuotojo reklamos agentūrose „Saatchi & Saatchi“ ir „BBDO“ Londone.




„Pagrindinės Lietuvos žurnalistikos centro studijų programos taip sudarytos, kad būtų praktiškos ir visiems naudingos. Komplektuosime palyginti nedidelės klausytojų grupes, kad lektoriai turėtų pakankamai laiko individualiai patenkinti kiekvieno poreikius“, – sako dr. Džina Donauskaitė, Lietuvos žurnalistikos centro direktorė, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto lektorė.

Registracijos į 100 val. studijas priimamos svetainėje www.lzc.lt iki 2016 m. lapkričio 3 d. 
Lapkričio 7–9 d. bus sudaromos studijų paslaugų sutartys.


Studijos pagal atnaujintas programas Lietuvos žurnalistikos centre prasidės 2016 m. lapkričio 12 d. ir tęsis iki 2017 m. balandžio 1 d.

Sėkmingai įveikusiems studijų iššūkius, bus įteikiami Lietuvos žurnalistikos centro Žurnalistikos ir šiuolaikinės žiniasklaidos arba Ryšių su visuomene ir rinkodaros komunikacijos studijų programų baigimo diplomai.

Siūlomų programų aprašymus ir elektronines registracijos į studijas anketas galima rasti Lietuvos žurnalistikos centro interneto svetainėje www.lzc.lt

Apie Lietuvos žurnalistikos centrą (LŽC).

Jau 20 metų veikiantis Atviros Lietuvos fondo iniciatyva, besiformuojant šalies Nepriklausomos žurnalistikos tradicijai, įkurtas Lietuvos žurnalistikos centras/ LŽC kasmet organizuoja žiniasklaidos ir ryšių su visuomene profesines studijas ir leidžia mokomąją literatūrą norintiems tobulėti. 

LŽC yra vienintelė neformaliojo ugdymo įstaiga Lietuvoje, teikianti 5 mėn. trunkančių profesinių studijų komunikacijos srityje paslaugą.

Kasmet 100 akademinių val. trukmės profesinius kursus renkasi praktikuojantys žurnalistai, regionų žiniasklaidos redakcijų vadovai, įvairių organizacijų komunikacijos ekspertai ir atstovai spaudai, turinio kūrėjai, institucijų viešųjų ryšių specialistai, kitų sričių ekspertai, norintys įgyti žurnalistinio arba viešųjų ryšių darbo žinių. Mokymai naudingi ir tiems, kurių planuose – profesijos ar studijų krypties keitimas.



lzc2_didele.jpg

Panašūs straipsniai