Žurnalistų darbdavys, ,,Pūko“ radijo ir televizijos savininkas Kęstutis Pūkas jau ,,užėmė" Lietuvos seimą

Pukas_K._didele.jpg



Žiniasklaida Lietuvoje – puikus  ,,tinklas”, gaudant sau palankius rinkėjus. Tai dar kartą įrodė dviejų radijo stočių ir televizijos savininkas Kęstutis Pūkas, turintis 100 proc. akcijų. Pirmiausia jis tapo Kauno savivaldybės tarybos nariu, o po pirmojo rinkimų į Lietuvos seimą turo – žurnalistų darbdavys tapo ir parlamentaru!

Sandraugos ,,Kitokia Lietuva” prezidentas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Kęstutis Pūkas, su keturiais partijos ,,Tvarka ir teisingumas”  nariais, ,,užėmė” ir mūsų Seimą! Nėra abejonės, kad už K.Pūką balsavo jo  1996 metais  įkurto radijo klausytojai ir 2001 metais – televizijos žiūrovai, kurie yra sužavėti aštriomis laidų vedėjo kalbomis ir parodytais vaizdais apie korupciją ir blogą Kauno bei šalies valdžią.
Pateikiame dienraščio ,,Kauno diena” žurnalistės, beje, rugsėjo mėnesį tapusios redakcijos vyr. redaktoriaus pavaduotoja, Aušros Garnienės publikacijos ,,K.Pūkas žada Seime smogti iš peties” ištrauką:


„Toks ir džiaugsmas. Atsakomybė didelė. Mano darbai nebus ten nuėjus mygtukų paspaudymas. Ne mano charakteriui. Imsiu iš peties ir Kauno nepaliksiu”, – pareiškė K.Pūkas.  Miesto taryboje jis dirbo nuo 2015 m. balandžio. Sėkmė politikui ir verslininkui nusišypsojo jam nusprendus kandidatuoti partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše, nors pats jis savęs su šia partija sieti nenori.

Pasiteiravus, ar jo užmojams netrukdys bendražygiai, su kuriais pateko į Seimą, – Kęstas Komskis, Petras Gražulis, K.Pūkas žodžio kišenėje neieškojo.

„Žinote, jie pateko per mane, o ne aš per juos, jeigu matėte rezultatą. Aš nėjau į jokią partiją su jokiais žmonėmis. Jie davė man vietą ir bilietą į traukinį. Įlipi ir važiuoji, o atvažiavęs išlipi. Kai aš ten nueisiu, daug kam praeis noras žaisti žaidimus, kokius dabar žaidžia“, – pareiškė K.Pūkas.


Užsiminus, kad tai skamba kaip grasinimas, K.Pūkas to net neneigė: „Taip. Aš ten būsiu ir nevogsiu. Toks ir grasinimas.“

Išrinktasis parlamentaras užsiminė esąs nusiteikęs Seime dirbti vienas. „O aš žinau, kad Seime būsiu vienas ir nebijau to. Žinau, kad turėsiu tris padėjėjus, kuriems algas moka“, – kalbėjo K.Pūkas ir užtikrino, kad kandidatų į patarėjų vietas jau turi ir netgi daugiau negu reikia.

Kol kas jis sakė neturintis planų kraustytis į Vilnių ir ketina į darbą Seime važinėti iš Kauno. „Kur aš paliksiu savo bokštą? Niekur netilps nuvežti“, – juokėsi politikas.





Pukiene_Lina.jpgKą darys su savo televizija ir radiju, kur pats iki šiol veda laidas, K.Pūkas neatskleidė. „Kaip savininkas tokią pačią poziciją laikysiu. Ieškosime variantų“, – nedaugžodžiavo pašnekovas.

Paklaustas, ar žmona nusiteikusi dirbti miesto taryboje ir ar taip pat bus tokia karinga kaip ir jis, K.Pūkas tikino, kad ir per savivaldos rinkimus ji jau buvo nusiteikusi. 

39-erių L.Pūkienė yra bendrovės „Pūkas“ generalinio direktoriaus pavaduotoja, rinkimų į savivaldybės tarybą kandidato anketoje nurodžiusi, kad turi pramonės inžinieriaus ir verslo administravimo diplomus ir moka tris užsienio kalbas: anglų, prancūzų ir rusų.

„Ji vis tiek vykdys sandraugos „Kitokia Lietuva“ politiką. Moteris protinga, turi keturis aukštuosius, ne taip, kaip aš. Gyvenimo patirtis yra didelė, tai tegul dirba. Manau, kad nebus žaidimų ir su ja“, – negailėjo pagyrų penktajai savo sutuoktinei.


www.kaunodiena.lt  ir tv laidos ,,Kakadu”nuotr.

Panašūs straipsniai