Kolege žurnaliste Audrone Jankuviene, su pirmąja pergale Lietuvos seimo rinkimuose!

www.kaunozurnalistai.lt

Audrone_Jankuviene_kandidate_nauja_didele.jpg



2016-ųjų spalio 11-ąją žiniasklaida paskelbė rinkimų į Lietuvos seimą vienmandatinėse apygardose balsavimo rezultatus. Jau žinome kandidatų poras, kurios varžysis antrajame šių rinkimų ture. Kauno Centro – Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje rinkėjai antrąkart balsuos už Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovą Gabrielių Landsbergį  bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltą kandidatę Audronę Jankuvienę. 

Kolegės žurnalistės Audronės Jankuvienės pergalė pirmajame rinkimų etape prieš žinomus politikus, buvusius Lietuvos vyriausybės ministrus Dainių Pavalkį ir Arūną Gelūną, taip pat prieš iškilų Sąjūdžio laikų šauklį Rolandą Paulauską ir disidento Povilo Butkevičiaus dukrą Ramunę Jurkuvienę, ne atsitiktinumas, o dėsningumas. Darbšti, kūrybinga ir principinga žurnalistė savo darbu ir gyvenimu pelnė tokį rinkėjų pasitikėjimą. 

Kauniečiai, kurie balsavo už Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narę, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Viešųjų ryšių vadovę, nė vienai partijai nepriklausančią Audronę Jankuvienę, žinojo, kas ji tokia ir ko yra verta dviejų šaunių dukrų mama, ir mylima  talentingo Lietuvos žurnalisto, rašytojo ir dramaturgo Gedimino Jankaus žmona!


Daugelis Audronę, tuomet dar Kanapickienę, puikiai prisimena iš laikraščio ,,Kauno diena“ puslapių. Dvi dešimtis metų ji atidavė populiariajam miesto dienraščiui. Dirbo žurnaliste, ekonomikos ir verslo priedo ,,Argumentai“ redaktore, laikraščio vyr. redaktoriaus pavaduotoja. Talentingos žurnalistės publikacijos miesto ir šalies ekonomikos klausimais buvo ne tik populiarios, bet ir brandžios savo temomis bei iškeltomis problemomis. 

Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, Kauno žiniasklaidos žmonės, visi, kurie pažįsta Audronę Jankuvienę, nuoširdžiai sveikina ją su šiuo pripažinimu ir išreikštu kauniečių pasitikėjimu. Tai ne tik jos, bet ir mūsų,  žurnalistų, įvertinimas. Juk ši profesija išmokė Audronę mąstyti, analizuoti, gerbti skaitytojus. Ir ji žurnalistikai daug davė, nes siekė objektyvumo, žodžio įtaigumo, sugebėjimo išklausyti  ir pateikti visas nuomones. Kolegos tiki, kad Kauno Centro – Žaliakalnio apygardos rinkėjai vėl už ją balsuos ir pakartotinuose rinkimuose spalio 23-iąją.

Pateikiame Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininko Vido Mačiulio publikaciją, išspausdintą LVŽS laikraščio ,,Kaunui ir Lietuvai” rugsėjo numeryje, apie A.Jankuvienę:





As._Portretas_II.jpgŽinia, kad kolegė Audronė Jankuvienė pasiryžo dalyvauti Seimo rinkimuose, man buvo netikėta, tačiau labai maloni. Jau ketvirtis amžiaus, kai aš puikiai pažįstu Audronę kaip profesionalią žurnalistę, puikią vadovę, nuoširdų žmogų. Ji ne vienerius metus buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narė, visada objektyviai vertino tai, kas vyksta LŽS, gynė mūsų skyriaus garbę ir daug prisidėjo prie žurnalistinės bendruomenės veiklos gerinimo.


Ypač ryškų pėdsaką darbšti ir principinga kolegė, tada Kanapickienė, paliko „Kauno dienos” dienraštyje, kuriame išdirbo 23 metus. Būtent tas laikotarpis – dienraščio klestėjimo ir didžiausio populiarumo bei autoriteto periodas. Savo profesiniu meistriškumu, giliomis Įžvalgomis bei objektyvia analize, niekada nepataikaudama trumpalaikės mados vėjams ar kažkieno interesams, Audronė labai prisidėjo prie dienraščio kaip vieno iš autoritetingiausių leidinių šalyje reikšmės.


Kolegės straipsniai, ypač Lietuvos gyvenimo temomis, iki šiol neprarado aktualumo. Ji stebina savo giliomis įžvalgomis ir tikslia analize. O rašė Audronė itin sudėtingomis, išmanymo ir profesinio pasirengimo reikalaujančiomis ekonomikos verslo, politikos temomis. Vėliau, kaip leidinių serijos „Kas yra kas. Kraštiečiai” vyriausioji redaktorė, Audronė parengė pirmąjj enciklopedini biografijų žinyną, skirtą Kaunui.


Mūsų žiniasklaidos profesinės sąjungos narė Audronė Jankuvienė tikrai yra verta atstovauti Kauną Lietuvos Seime. Aš kolege tikiu kaip pats savimi, todėl iš visos širdies kviečiu visus Centro-Ža- liakalnio rinkimų apygardos, kuriai ir aš priklausau, gyventojus, kuriems rūpi ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos rytdiena, balsuoti už ją. Tam mes neturime būti abejingi. Iki susitikimo prie rinkimų urnų!..


Nuotraukos iš www.kaunozurnalistai.lt  archyvo

Panašūs straipsniai