Ar įmanoma nupirkti tikrąją žurnalistiką? – klausia www.alkas.lt

ALKAS_didele.jpg


Pristatome: Alkas.lt yra VšĮ „Tėviškės alkas“ ir Lietuvių etninės kultūros draugijos žinių bei gyvenimo būdo internetinė erdvė. Tai nuolat palaikomi ir uoliai atnaujinami internetiniai vartai į Pasaulį per lietuviškos ir baltiškosios kultūros ir pasaulėžiūros prizmę. Alkas.lt žvelgia į įvykius Lietuvoje ir Pasaulyje, pateikia svarbiausias naujienas, įvykius, nuomones bei vertinimus kaip jie yra regimi, jaučiami ir suvokiami mums – gyvenantiems Lietuvoje. Mes žvelgiame į pasaulį ne iš Niujorko dangoraižių, ne iš Eifelio bokšto o nuo mūsų Gedimino kalno bokšto, pro savo Valdovų rūmų langus.

www.alkas.lt galite ne tik skaityti naujausius pranešimus, bet ir klausytis radijo laidų. Viena iš jų, tikriausiai, populiariausia – ,,Pokalbiai su Audriu Antanaičiu”. Viena iš paskutinių yra pavadinta ,,Ar įmanoma nupirkti tikrąją žurnalistiką”? Pristatome ją:

„MUS BANDĖ NUPIRKTI“! Su tokia antrašte 2016 m. rugsėjo 16 d. pasirodė Šakių rajono „Laikraštis „Valsčius“. Jame labai aiškiai aprašyta schema, kaip tam tikri žmonės, dalyvaujant pirmiesiems rajono asmenims, per įmonės užvaldymą parengia laikraščio perėmimą. Perėmimą, spjaunant į laikraščio žurnalistų kolektyvą, akcininkų interesus, spaudos laisvės principus.


Laikraštį reikėjo perimti, nes perėmėjams reikėjo įtakos ir sėkmės rinkimuose. Reikėjo perimti, kad apie vienus būtų galima rašyti, apie kitus nerašyti, apie vienus rašyti blogai, apie kitus rašyti gerai. Ir nebūtinai tas gėris ar blogis turėjo priklausyti nuo nuopelnų…
Žurnalistai su tuo nesutiko. Sakydami sau ir kitiems, kad tikrosios žurnalistikos nupirkti negalima. Gal šis šakiečių poelgis taps pavyzdžiu ir pamokymu mums visiems?
Apie tai su „Laikraščio „Valsčius“ redaktore Giedrime Didžiapetriene, korespondente Lina Bacevičiūte bei Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininku Dainiumi Radzevičiumi ir kalbėjosi žurnalistas Audrys Antanaitis.
Pokalbį surasite:
http://alkas.lt/2016/10/05/pokalbiai-su-audriu-antanaiciu-ar-imanoma-nupirkti-tikraja-zurnalistika/

Arūno SARTANAVIČIAUS (www.alkas.lt) nuotraukoje: Audrys ANTANAITIS ir Dainius RADZEVIČIUS (dešinėje)

Panašūs straipsniai