LŽS. 2. Jaunųjų medalis, darbo sutartys ir žurnalistinės premijos

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LZS._Medalio_itek._didele.jpg



2016-ųjų metų tradicinė Antano Macijausko vardo premija šiemet įteikta fotonovelių ciklo „Lietuvos šviesovaizdžiai” kūrėjams, portalo Bernardinai.lt žurnalistams ir projekto Fragmentai.lt kūrėjams Vaivai Lanskoronskytei-Stanienei ir Ignui Algirdui Staniui (nuotraukoje).




LZS. Medalio savinink. II_1.jpg
Premija už 2015 metais sukurtas fotonoveles apie dailininką, skulptorių Antaną Kmieliauską, dailininkę Jūratę Stauskaitę, aktorių Regimantą Adomaitį, aktorių, režisierių Valentiną Masalskį, filosofą Arvydą Šliogerį.

Jaunieji kūrėjai jau buvo pagerbti Biržuose, kur įteikta tradicinė piniginė premija. Tačiau Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus iniciatyva A.Macijausko premijos laureatai nuo šiol gaus ir specialiai pagamintą vardinį medalį. Šis originalus apdovanojimas ir buvo įteiktas jauniems portalo www.bernardinai.lt kūrėjams.


LŽS pirmininkui įteikus laureatams apdovanojimą ir gėles, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas prakalbo apie visai ne rožėmis klotą šalies darbuotojų gyvenimą. Jis kalbėjo apie naują Lietuvos darbo kodeksą, kurį neseniai priėmęs mūsų Seimas, jį papildys ir tobulins. Tik nežinia, ar jis bus geresnis ir pateisins šalies žmonių lūkesčius. 









LZS._Cerniauskas_naujas._II.jpg
Suprantama, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai, kuriai priklauso ir LŽS, nelabai suprantami šios kūrybinės sąjungos darbuotojų rūpesčiai, jų santykis su darbdaviu, darbo laikas ir t.t. Todėl Tarybos nariai su svečiu bandė diskutuoti ir net prieštarauti. 

Tai buvo tik nuomonių pasikeitimas, nes viską už visus galvoja ir sprendžia Lietuvos vyriausybė ir Seimas, o  negausios ir silpnos profsąjungos gali tik žodžiais ,,kandžiotis” dėl įvairių trūkumų.









Nebuvo daug prieštaravimų ir dėl svarbiausių Lietuvos žurnalistų sąjungos Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo, taip pat Antano Macijausko ir Juozo Tumo – Vaižgnato premijų tobolinimo.


LZS._Zemaityte_II.jpgLŽS pirmininko pavaduotoja, kūrybinių konkursų vertinimo komisijų pirmininkė Aldona Žemaitytė – Petrauskienė (nuotraukoje) pateikė kelis pasiūlymus dėl minėtų premijų paskelbimo, vertinimo, komisijos narių ir jų nekorektiškumo. 

Artimiausiu metu bus paskelbti patobulinti minėtų premijų nuostatai ir datos, iki kada reikia pateikti savo kūrybinius darbus.

Beje, pati LŽS vertinimo komisija, pastebėjusi žiniasklaidoje profesionalų žurnalistų kūrybinį ieškojimą, galės pasiūlyti svarstymui jų manymui talentingo  autoriaus kandidatūrą.










Šį kartą jau nebuvo akcentuota ir siūloma balsuota dėl to, kad ne tik Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, kaip iki šiol, gali pateikti savo kūrinius premijoms, bet ir profesinei sąjungai nepriklausantys kūrėjai.



LZS._Nugaraite_II.jpgLŽS pirmininko pavaduotoja, Vytauto Didžiojo universiteto prof. Audronė Nugaraitė (nuotraukoje) pasiūlė, kad Lietuvos žurnalistų sąjunga paskelbtų ,,Metų žurnalisto” vardo premiją ir pati ieškotų jos verto žurnalisto, nepriklausomai nuo to, ar jis yra LŽS narys ar ne. 

Tam Tarybos nariai –  vienbalsiai pritarė.


Pasibaigus Tarybos posėdžiui, kolegos dar keitėsi mintimis ir apie ,,Metų žurnalisto” pagerbimą. Gal jo nereikėtų skatinti pinigine premija, o įteikti specialų ženklą ar statulėlę arba originalų prizą. 

Mūsų šalyje yra daug spaudoje, internete, radijuje ir televizijoje dirbančių žurnalistų, kurie nepriklauso LŽS, bet yra verti ,,Metų žurnalisto” vardo, nes savo kūryba ar visuomenine ir organizacine veikla nustebina Lietuvą. Visi turime ieškoti, pastebėti  ir pristatyti premijos vertą žurnalistą. 

2016-ieji jau baigiasi. Kurį šalies kolegą pagerbsime?


www.kaunozurnalistai.lt

Panašūs straipsniai