LŽS. 1. NAUJI NARIAI, SENJORŲ ĮVERTINIMAS IR … PATVIRTINIMAS

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LZS._Pirmininkes_II.jpg




Žurnalistų namuose Vilniuje (Jogailos g. 11) 2016-ųjų spalio pirmąją įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos ir tarybos posėdžiai. Jie, kaip visada, būna aktualūs ir reikšmingi, nagrinėjant šalies žurnalistų profesinės sąjungos veiklą, atliktus darbus ir ateities perspektyvas.



LZS._Prezidiumas_ir_II.jpgŠį kartą LŽS Tarybos posėdyje buvo nagrinėtas dar negirdėtas  įvykis, kai Šakių žurnalistai, nepaklusdami naujo akcininko norams, kad bus ,,parduoti”, atsisakė dirbti laikraštyje ,,Valsčius“ ir vietoje jo leidžia naują – ,,Laikraštis Valsčius“. 
O kaunietė LŽS ir NŽKA narė Audronė Kanapickienė – Jankuvienė, siekianti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėtis (ji balotiruojasi Kauno Centro – Žaliakalnio apygardoje) rinkimus į šalies parlamentą, kolegoms pateikė savo motyvuotas įžvalgas apie Lietuvos žiniasklaidos paramą, kurios … nėra. Apie tai, skaitykite kitose publikacijose.



LŽS valdybos posėdyje buvo nagrinėti šešiolikos žiniasklaidos darbuotojų, kurie nori tapti profesinės sąjungos nariais, prašymai. Penkiolika kolegų buvo priimti į LŽS tikraisiais nariais arba nariais korespondentais.





LZS._Bacev._paskutine_II.jpgNet devyniais naujais nariais pagausėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius. Į LŽS buvo priimti:

Šarūnė Kutinskaitė – Būdavienė 9,,Kauno diena“, Aušra Koroblienė (UAB ,,Kauno reikalai“), Aistė Mikalauskaitė (,,Savaitraštis Kaunui“).

LŽS nariais tapo ir šeši naujos redakcijos ,,Laikraštis Valsčius“ kūrybiniai darbuotojai: Lina Bacevičiūtė (nuotraukoje), Loreta Bataitienė, Giedrimė Didžiapetrienė, Vaidilutė Milerienė, Saulius Sinkevičius ir Vidas Venclovaitis. 


Visi šakiečiai, kadangi Marijampolės skyrius praktiškai neegzistuoja, pareiškė norą būti LŽS Kauno apskrities skyriaus nariais. Į Lietuvos žurnalistų sąjungą taip pat buvo priimti vilniečiai Eglė Audickaitė, Gintarė Brazauskaitė , Liutauras Degėsys, Loreta Nikolenkienė, Valentinas Ryčkovas bei rokiškietė Gabija Karlonaitė.







LZS._Fotografas_naujas_II.jpg


Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos, kurią sudaro LŽS, skyrių ir klubų vadovai, vienbalsiai priėmė nutarimą dėl LŽS ir NŽKA narės Danutės Jokūbėnienės apdovanojimo medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“. 


Žinoma kolegė vilnietė 1975 metais Vilniaus universitete įgijo žurnalisto specialybę. Dar tebestudijuodama pradėjo dirbti Lietuvos radijuje, o nuo 1976 m. – Lietuvos TV kultūros ir meno redakcijoje.

Ji rengė publicistikos laidas, buvo TV spektaklių ir populiaraus savaitinio kultūros žurnalo “Versmės” viena iš redaktorių, rengė autorines laidas apie teatrą, kiną, literatūrą.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo pradžioje žurnalistė Danutė Jokūbėnienė pradėjo rengti, dar ir šiandien daugelis jas prisimena, nes to dar nebuvo matę, publicistines laidas ,,Veidrodis“. Dabar kolegė – aktyvi vilnietė visuomeninio darbo puoselėtoja.









Dar vienai, ketverių metų kadencijai patvirtintas būti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariu LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius toliau atstovaus mūsų bendruomenę Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijoje.

(Bus daugiau)

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.




LZS._Visi_su_Jank_II.jpg

Panašūs straipsniai