Pavyzdinė žurnalisto Vidmanto Valiušaičio jubiliejinė šventė

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Valius_60_didele.jpg



Kaune gimusiam, augusiam ir penkias dešimtis metų čia praleidusiam, o dabar sostinėje gyvenančiam Lietuvos žurnalistų sąjungos ir nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nariui Vidmantui Valiušaičiui 2016-ųjų rugsėjo 18-ąją sukako šešiasdešimt. 



Valius_60___6_II.jpg

Artimuosius, gimines, bičiulius  savo šventėn Vidmantas  sukvietė po savaitės, šiandien. Jeigu ne paso duomenys, niekas nepagalvotų, kad mūsų kolega jau artėja prie brandos amžiaus. Jis vis dar jaunas, gyvybingas ir kūrybingas!

(Nuotraukoje: Laima Valiušaitinė)

Gausus būrys svečių už jubiliatą meldėsi šv. Mišiose  Vilniaus Išganytojo bažnyčioje. Paskui visi susirinko šalia maldos namų esančio vienuolyno Jono Pauliaus II vardo salėje.












Valius_60___4_II.jpg

Visus sudomino Vidmanto Valiušaičio surengta parodėlė, kurioje daugiau kaip dešimt prestižinės Vinco Kudirkos premijos laureato knygų ir keturių dokumentinių filmų plokštelių ekspozicija. Tik joje dar nebuvo paskutinio  kūrinio…












Valius_6o__3_II.jpgŠmaikščiai, pateikdamas įdomias detales, Vidmantas pristatė savo sukurtą filmą apie ,,didžius darbus“. Premjerą su įdomumu žiūrėjo ne tik žurnalisto jubiliato mama Aldona Valiušaitienė, žmona Laima, dukros Mėta, Rusnė, Gabrielė ir sūnus Nikodemas, bet ir visi svečiai.

(Nuotraukoje: Aldona Valiušai- tienė su vaikaičiais)



Daugiau kaip keturiasdešimt minučių prabėgo labai greitai, nes paties Vidmanto Valiušaičio profesionaliai, su meile sumontuotas ir įgarsintas, parinkus savo mėgstamą muziką, iš nuotraukų ir archyvinių video kadrų, buvo parodytas puikus filmas. Įamžinta santuoka, vaikai, nuo pirmųjų iki šių dienų, jų laisvalaikis, atskleistas jų muzikinis talentas. Nuostabi  Laimos ir Vidmanto šeima,  prasminga jų kasdienybė, įsimintinos šventės,ir kelionės…





Valius_60_Juozas_II.jpg

Buvo daug nuoširdžių sveikinimų ir linkėjimų, nes Valiušaičių giminė – plati ir talentinga (apie tai ir paskutinė Vidmanto knyga ,,Valiušaičiai 400 metų istorijoje“). 

(Nuotraukoje: Juozas Valiušaitis) 


Vidmanto brolis Juozas, žinomas puikus fotografas, o pusbrolio  Vlado sūnus krepšininkas Mindaugas Kuzminskas šiais metais pakviestas į NBA…











Valius_60__2_II.jpg

(Nuotraukoje: Zita ir Vladas Kuzminskai)

Žurnalistų vardu Vidmantą Valiušaitį pasveikino ir ,,Dėkingumo plunksną“ įteikė LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. 

Jis  perdavė  jubiliatui Kauno miesto savivaldybės Burmistro Jono Vileišio žalvarinį medalį, skirtą už gyvenimo ir žurnalistinės veiklos metus, atiduotus gimtajam miestui.











Valius_60_didele__2.jpg

Panašūs straipsniai