Kodėl nutrauktas Šakių rajono laikraščio ,,Valsčius“ leidimas?

valscius_didele.jpg





Jau dešimta diena, kai internete suradę   Šakių rajono laikraščio ,,Valsčius“ internetinę svetainę, per visą kompiuterio ekraną pamatysite tik užrašą ,,Mus bandė nupirkti“. Kas atsitiko Suvalkijoje? Kodėl 4900 – 5000 egzempliorių tiražu nebeleidžiamas buvęs populiarus spalvotas leidinys ,,Valsčius“? 



Valscius 2 II_1.jpg„Valsčiaus“ redakcija uždarė laikraštį, nes jį perėmė verslininkas ir lenktynininkas Nerijus Naujokaitis. Portalui 15min N.Naujokaitis teigė nesuprantantis, kodėl redakcijos darbuotojai sukėlė tokį triukšmą.

 „Laikraštį skaičiau – juokinga viskas man atrodo ten labai“, – sakė verslininkas. Laikraštį skaičiau – juokinga viskas man atrodo ten labai.” 


N.Naujokaitis teigė, kad redakcijos sprendimas jį nustebino, nes išvakarėse  kalbėjosi su įmonės direktoriumi ir jį ramino, kad kolektyvas nieko nebijotų – atleidimai neplanuojami. Esą direktorius A.Didžiapetris nė žodžiu neužsiminė, kad planuojamas toks veiksmas.

 Patikslinus, kad redakcija bijo ne atleidimų, o įtakos leidinio turiniui, N.Naujokaitis teigė net negalvojęs jos daryti – jį domina tik finansai. 

Be to verslininkas  pareiškė, kad laikraščio vyriausioji redaktorė pati vienašališkai nusprendžia, ką skelbti metų rajono žmogumi.(!?)









,,Mus bandė parduoti per patį rinkimų įkarštį. Mus bandė parduoti už akių suderėję ir surengę pasalą kartu su pirkėjais, kuriuos bijojo įvardinti. Tačiau nuo pat pirmojo numerio, nuo 1992-ųjų balandžio 1-osios, „Valsčius“, nešęs nepriklausomos minties ir žodžio laisvės vėliavą, svetimos 


valios nesiruošia giedrime_didziapetriene_II.jpgvykdyti ir dabar, po 25 metų, kai, dalyvaujant pirmiesiems rajono asmenims, per įmonės užvaldymą parengta visa laikraščio perėmimo schema.“, – teigia vyr. redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė (nuotraukoje), kuri su kolektyvu pasielgė principingai ir nutraukė ,,Valsčiaus“ laikraščio leidimą.
Tai puikus žurnalistų pavyzdys, kad nereikia keliaklupsčiauti prieš redakcijos akcininkus ir principingai išreikšti savo poziciją! 

2016-ųjų spalio 1-ąją Vilniuje įvyksiančiame Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos ir tarybos posėdžiuose bus aptarta šakiečių situacija ir nuspręsta, kokia turi būti mūsų profesinės sąjungos pozicija, siekiant ne tik Šakiuose žiniasklaidos laisvės ir nepriklausomybės.



Mūsų svetainės ,,Komentaruose“ skaitykite  Šakių rajono ,,Valsčiaus“ vyr. redaktorės Giedrimės Didžiapetrienės publikaciją ,,Užvaldytas laisvas žodis reiškia demokratijos mirtį“

Panašūs straipsniai