Eterio prievaizdai ne tik baudžia, bet ir rūpinasi pažeidimų prevencija

www.kaunozurnalistai.lt inf.

TV_vadovai_didele.jpg



Kiekvieną trečiadienį Lietuvos radijo ir televizijos komisija Vilniuje rengia posėdžius ir pasitarimus aktualiais šalies eterio masinės informacijos priemonių veiklos klausimais. Rugsėjo 22-ąją tradicinio posėdžio nebuvo, nes grupė LRTK narių, vadovaujamų pirmininko Edmundo Vaitekūno, buvo Lietuvos seime.

Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros ir nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdis buvo aktualus ir Lietuvos, radijo, televizijos komisijos nariams. Buvo tariamasi dėl Visuomenės informavimo įstatymo nuostatų, susijusių su informaciniu saugumu, įgyvendinimo. Kaip žinia, LRTK įdėmiai seka kaimyninės valstybės radijo ir televizijos transliacijas, fiksuoja pažeidimus, kai kurstoma nesantaika, iškraipomi faktai, pateikiama vienpusiška nuomonė.


Lietuvos seimo komitetų posėdyje dalyvavo ir šalies žiniasklaidos priemonių atstovai. O prieš tai – trečiąjį rugsėjo trečiadienį LRTK būstinėje apsilankė trijų komercinių televizijų vadovai: LNK – Zita Sarakienė, TV 3 – Laura Blaževičiūtė, kuri yra Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos prezidentė , Sigitas Babilius, ,,Lietuvos ryto“ televizijos – Linas Ryškus. LRTK ne tik baudžia už prasižengimus, bet ir prevencinę veiklą.


Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pranešime spaudai rašoma:


,,LRTK iniciatyva įvykusiame susitikime su komercinių televizijų atstovais buvo aptartos Visuomenės informavimo bei Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymuose nustatytų televizijos reklamos ir rėmimo pranešimų transliavimo reikalavimų spragos.
Diskusijų dalyvių nuomone, šią sritį reglamentuojančios įstatymų nuostatos yra neaiškios, todėl jos suprantamos skirtingai, kyla įvairių interpretacijų jų laikantis ir jas taikant.Susitikimo dalyviai nutarė artimiausiu metu parengti minėtos srities reguliavimo pataisų preliminarius pasiūlymus ir juos aptarti kituose susitikimuose.“

Vakar Lietuvos seimo komitetų posėdyje buvo pateikta Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondo ataskaita už 2015 metus, kurią padarė jos pirmininkė kaunietė Danguolė Skarbalienė. Kolegoms primename, kad SRTF projektus kitiems metams reikia  pateikti tik iki 2016 metų spalio 9 dienos.


Nuotraukoje: Lietuvos komercinių televizijų vadovai Zita Sarakienė (kairėje), Linas Ryškus, Laura Blaževičiūtė

Panašūs straipsniai