Kaišiadoryse nusiaubta laikraščio „Atspindžiai“ redakcija

www.15min. lt

Atspindziai_1_didele.jpg

Tokį vaizdą žurnalistai išvydo penktadienio rytą. Leidinio atstovai iškart kreipėsi į pareigūnus, policija pradėjo tyrimą.

Įsilaužėliai išvartė stalus ir pagrobė dalį technikos, tačiau paliko nemažai įtarimų, nes nepalietė ant stalo palikto fotoaparato, kopijavimo ar kasos aparatų.

Lauke vagys išmetė porą kompiuterių.  Leidinio atstovai iškart kreipėsi į pareigūnus, policija pradėjo tyrimą. „Atspindžių“ leidėjas Mindaugas Šimkūnas informavo, kad nuostolis – maždaug 3–4 tūkstančiai eurų. 


Redakcijos darbuotojai įtaria, kad tai galėjo būti ne vagystė, o kerštas už kritiką valdžiai. Vietos valdžią dėl įvairių negerovių nuolat kritikavęs laikraštis ne kartą minėjo ir kandidatų į Seimą pavardes. Šįmet į parlamentarus kandidatuoja ir pats leidėjas M.Šimkūnas. 

Per pastaruosius kelis dešimtmečius jokių panašaus pobūdžio išpuolių prieš „Atspindžių“ redakciją nėra buvę. Kaišiadorių „Atspindžiai“  pasirodo antradieniais ir penktadieniais.

Nuotr. www.15min.lt

P.S. Anksčiau ar vėliau, tačiau tikrai bus surasti kolegų kaišiadoriečių žurnalistų piktadariai.
Prieš trejus metus, 2013-ųjų balandžio 1-ąją buvo suniokotos Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus patalpos. Buvo daug spėliojimų ir įtarimų, kad nusikaltėliai keršija žurnalistams, tačiau tai nepasitvirtino.

Po pusantrų metų, po kito padaryto nusikaltimo, buvo sulaikytas dar nė trisdešimties neturintis pilietis A.K. Jo DNR sutapo su kraujo lašais, likusiais Žurnalistų namuose. Paaiškėjo, kad  jis u grupe draugų atvyko į  šalia esantį naktinį klubą. Kadangi jaunuoliai buvo išgėrę, jų neįleido. Trys liko automobilyje laukti, o A.K. dingo… Teismas, pateikęs konkrečius įrodymus,  A.K. nuteisė, tačiau jo bendrai liko laisvėje.


Panašūs straipsniai