Leidinys ,,Kaunui ir Lietuvai“ – su aktualiu LŽS narės Audronės Jankuvienės interviu



laikr n II_2.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus būstinę pasiekė Lietuvos valstiečių ir žaliųįų sąjungos leidinys ,,Kaunui ir Lietuvai“, pažymėtas pirmuoju numeriu (vadinasi, sulauksime ir daugiau). Tai profesionaliai parengtas ir išleistas solidus laikraštis. Gal prie jo prisidėjo ir žinoma žurnalistė, LŽS narė, kandidatė į Lietuvos seimą Audronė Jankuvienė?

LVŽS informacinis leidinys „Kaunui ir Lietuvai” išleistas 100 tūkstančių egzempliorių tiražu, kad pasiektų kiekvieną kauniečių šeimą. Jame pristatomi visi devyni Kauno miesto ir Kauno rajono vienmandatėse apygardose keliami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatai. Leidinio apimtis – 28 puslapiai. Leidinį platina „Kauno dienos” platintojai ir LVŽS Kauno štabo savanoriai, patys kandidatai. 

Sužinojome, kad rugsėjo pabaigoje bus išleistas kiekvieno LVŽS vienmandatininko Kaune leidinys, vadinasi ir mūsų kolegės, bandysiančios šalies parlamente atstovauti ir mus, žurnalistus, kad būtų priimami žiniasklaidos darbui padedantys įstatymai. Viena iš Audronės Jankuvienės siekiamybių tiesiogiai susijusi su žurnalistais: Ar demokratija įmanoma be orios žiniasklaidos? 
Išplatinusi tokia tema kreipimąsi šešiasdešimčiai Lietuvos redakcijų, iniciatorė sulaukė vienareikšmio pritarimo. Vadinasi, šis klausimas turi atsirasti Seimo darbotvarkėje. Tą patį patvirtino ir Žurnalistikos instituto direktorius dr. doc. Deimantas Jastramskis, kurio tyrimo duomenimis remiasi kaunietė. 

AudroneJankuviene_n._2_II.jpgLeidinyje ,,Kaunui ir kauniečiams“ išspausdintas interviu ..ŽURNALISTAI IR POLITIKAI TURI DIRBTI VISUOMENĖS INTERESUI“:

Kalbiname Audronę JANKUVIENĘ – kaunietę žurnalistę, redaktorę, daugiau kaip 20 metų dirbusią „Kauno dienos“ redakcijoje žurnaliste, ekonomikos ir verslo priedo „Argumentai“ redaktore, vyriausiosios redaktorės pavaduotoja; leidinių „Kas yra kas Lietuvoje“ redaktore, serijos „Kas yra kas. Kraštiečiai“ vyriausiąja redaktore. Šiuo metu ji yra nevyriausybinės, pelno nesiekiančios verslo organizacijos Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viešųjų ryšių vadovė. Už publicistinių komentarų „Kauno dienoje“ rinkinį „Žodžiai kaip smėlis. Žvilgsniai“ apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos Vytauto Gedgaudo premija. Už profesinę veiklą ir nuopelnus Kaunui apdovanota Kauno miesto „Santakos“ 2-ojo laipsnio garbės ženklu. Už žurnalisto profesinio prestižo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“.

Interviu su kandidate į Lietuvos seimą Kauno centro – Žaliakalnio rinkiminęje apygardoje, LŽS nare Audrone JANKUVIENE skaitykite kitoje mūsų svetainės publikacijoje.

Panašūs straipsniai