Žurnalistiniai Druskininkai. 2. Kauniečių ,,Šeimininkė" ir drambliai puošia … ,,Maisto namus"

Vidas Mačiulis, www.kaunozurnalistai,lt

Drambliai_didele_pirma.jpg



Birželio pradžioje Vilniaus alėjos trisdešimt ketvirtojo namo pirmajame aukšte Druskininkų UAB ,,Olifanta“, vadovaujama direktorės Editos Dilytės, atidarė ne pirmąją ir ne paskutinę viešojo maitinimo įstaigą. Tačiau ši –  originali, net ,,žurnalistinė”…




Drambliai 2 Ii_1.jpgPriešais ,,Lyno kelią“ ir SPA gydyklas įkurti druskininkiečių ,,Maisto namai“ ne iš karto atkreipia dėmesį, nes nepasižymi rėksminga  reklama. Tačiau užsukus vidun – nustembi. Pirmiausia dėmesį patraukia šių namų sienos.

 Galinė, net kelių kvadratinių metrų, yra papuošta praėjusio šimtmečio pabaigoje Kaune leisto laikraščio ,,Šeimininkė“, dabar tai – solidus žurnalas, numeriais. Reikia priminti, kad šį, prieškario Lietuvoje leistą laikraštį ,,Šeimininkė“ , tik atgavus nepriklausomybę atgaivino UAB ,,Ūkininko patarėjas“ steigėjas vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas.







Drambliai__d_II.jpg– Kai mudu su Edita per labai trumpą laiką, pagal pačių sukurtą projektą,  kūrėme „Maisto namus“, nusprendėme kuo originaliau įrengti patalpas, – pasakoja kavinės bendrasavininkas Žilvinas Didziulevičius. – Mes patys laikraščių neturėjome, todėl internete paskelbiau apie mūsų norą. Atsiliepė labai daug skaitytojų iš Vilniaus, Kauno, Ukmergės, kurie komplektavo ir saugojo spaudos leidinius. Beliko man tik nuvažiuoti pas ,,antikvarus“ ir parsivežti laikraščius.








Dramb_a_II.jpgIš daugybės leidinių Edita ir Žilvinas pasirinko ,,Šeimininkę“, nes ji atitiko ‚, Maisto namų“ paskirtį, be to – gražūs  nuotraukomis ir prasmingais tekstais. Tai I998 ir I999 metų numeriai, kuriuos įdomu peržvelgti  belaukiant kavos ar originalių patiekalų. 

Būtų puiku, jeigu šioje druskininkiečių kavinėje skaitytojų lauktų ir nauji spalvoto žurnalo ,,Šeimininkė“ numeriai, plius bent vienas patiekalas pagal šiame leidinyje išspausdintą receptą. Gal taip ir bus, nes ,,Maisto namų“ savininkai ieško ir suranda. O sėkmę lemia … drambliai.Jų statulėlių, atkeliavusių iš įvairių pasaulio šalių, čia irgi nemažai.

– Šių, laimę žmonėms nešančių stipruolių, turime daug sukaupę. Ne tik patys renkame drambliukus. Juos mums iš užsienio parveža draugai ir bičiuliai, – pasakoja Z.Didziulevičius. – Drambliai ne tik nutapyti ant šoninės sienos, bet ir patogiai  ,,įsitaisė“ šalia gerų žmonių dovanotų antikvarinių knygų.













Drambliai_c_II.jpgAtsisveikinant malonus pašnekovas prisipažino, kad jo pravardė yra … ,,Dramblys“. Gal dėl to, kad Žilvinas Didziulevičius – vyras iš stuomens ir liemens, o jo nugarą dengia įspūdinga tatuiruotė?

 Gimęs Aukštaitijoje, sėkmingai dirbęs Vilniuje, savo laimę  Žilvinas surado Druskininkuose. Kurorte sutiko ir pamilo Editą, todėl   kartu  dabar ir rengė gero maisto namus. 

Laiminga pora kartu su kauniečių ,,Šeimininke“ laukia naujų skaitytojų, tai yra nuolatinių lankytojų, kurie mėgautųsi originaliais patiekalais ir savitai paruoštais gėrimais. 


Apatinėje nuotraukoje: (kairėje) Edita Dilytė ir Žilvinas Didziulevičius namų  atidarymo dieną su savo bičiuliais 









Drambliai_didele_visi.jpeg

Panašūs straipsniai