LŽS narys, šachmatininkas Algimantas Butnorius: iš Kauno, per Monako – į Baku!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Sachm._2_a_didele_n..jpg





Sachm._Butnorius_II.jpgLŽS narys Algimantas Butnorius – žurnalistas pagal išsilavinimą, yra baigęs Vilniaus universitetą, ir šachmatininkas – iš pašaukimo, nes to nė viena aukštoji mokykla neruošia… Šioms skirtingoms profesijoms yra būtinas intelektas, kurį turi mūsų kolega A.Burtnorius (nuotraukoje).

Daugkartinis Lietuvos šachmatų čempionas 2016 metais švenčia savo gyvenimo septyniasdešimtmetį. 

Ta proga Kauno karininkų ramovėje buvo surengtas pirmasis Algimanto Butnoriaus tarptautinis šachmatų turnyras, kuriame dalyvavo beveik šimtas šios sporto šakos atstovų, kartu su jais ir grupė didmeistrių. Ir ne tik iš Lietuvos, bet ir iš keturiolikos užsienio valstybių.










Sachm._6_II.jpgSimboliška, kad turnyras vyko Karininkų ramovėje, kur prieš 80 metų dirbo pirmasis Lietuvos šachmatų čempionas, brigados generolas Antanas Gustaitis (jo atminimui įrengtas vardinis kambarys). 

Prieš trisdešimt metų Algimanto Butnoriaus iniciatyva čia įkurtas ,,Margirio“ šachmatų klubas. Apie tai priminė buvęs Ramovės vadovas kapitonas Gediminas Reutas (nuotraukoje).














Sachm._Raud_su_B._II.jpgDaug sveikinimų ir linkėjimų pasibaigus įdomiam šachmatų turnyrui buvo skirta Algimantui Butnoriui, sulaukusiam garbaus amžiaus.

 Sveikino ne tik šios sporto šakos atstovai, bet ir klasės draugai, kurių vardu kalbėjo kaunietis Gediminas Raudonis (nuotraukoje).


Įdomu tai, kad G.Raudonio vaikaitis irgi pasirinko šachmatų sportą…











sachm._as_su_B._II.jpg


Jubiliatą pagerbė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius. Valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis (nuotraukoje) Algimantui įteikė ,,Dėkingumo plunksną“ už gyvenimo metus, skirtus šachmatams, palinkėjęs, kad laikas parašyti ir išleisti prisiminimų knygą. 

A.Butnorius – geriausias šachmatininkas tarp žurnalistų ir geriausias žurnalistas tarp šachmatininkų!














Sachm._bendras_II.jpg
Pasibaigus rugpjūčio turnyrui, rugsėjo pradžioje laukia – pasaulinis šachmatų veteranų čempionatas, todėl mūsų kolega, palikęs Kauną, išskrido į Monako, iš kur su šios valstybės rinktine (jai atstovauja jau ketvirtas sezonas) išskris į Baku.

Azerbaidžano sostinėje rengiamose planetos pirmenybėse dalyvaus net 120 valstybių komandos, sudarytos iš keturių pagrindinių ir vieno atsarginio žaidėjų. 




Linkime kolegai Algimantui Butnoriui, beje, jau vienąkart tapusiam pasaulio senjorų čempionu, sėkmingo starto ir dar geresnio finišo. Svarbiausia, sveikatos, nes tik dėl jos jis dažnai ilsisi Monako, ir ištvermės, siekiant intelektualaus sporto aukštumų. Ir, žinoma, nepamiršti jos didenybės – žurnalistikos!


Nuotraukose:
(viršuje) Šachmatininkas ir žurnalistas Algimantas Butnorius su žmona Dalija, dukra Beata ir vaikaitėmis Nora ir Sonata;
(apačioje) Tarptautinis šachmatų turnyras ,,Butnoriui – 70″ Kauno karininkų ramovėje

LŽS nario, fotografo Ričardo Šaknio nuotr.

Sachm._1_didele.jpg

Panašūs straipsniai