Šiandien Nedas Šinkūnas (iš radijo stoties ,,EXTRA FM“) šypsosi, o prieš 10 dienų…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Nedas__didele.jpg



Kauno radijo stoties ,,EXTRA FM“ įkūrėjas, vadovas ir laidų vedėjas Nedas Šinkūnas ilgai nepamirš 2016-ųjų rugpjūčio 13-osios. Tą vasaros šeštadienį už automobilio vairo jį ištiko ūmus ir nepakeliantis skausmas kairėje pusėje virš juosmens. Kadangi taip atsitiko šalia Lietuvos sveikatos universiteto Kauno klinikų, jis su šeima nevažiavo į namus (gerai, kad gimęs po Ožiaragio ženklu ir nelaukia), o tiesiai užsuko į Skubios pagalbos klinikas. Medikai iš karto nustatė diagnozę: ūmus kasos uždegimas (pankreatitas). Tokia liga užklupo ir Lietuvos sveikatos apsaugos ministrą Jurą Poželą, kuriam net prireikė skubios Reanimacijos-intensyvios terapijos skyriaus pagalbos..

Kolega Nedas Šinkūnas iš karto buvo paguldytas į Kauno klinikų Gastroenterologijos skyrių, kurio budintys medikai, vėliau – gastroenterologų vadovė doc. dr. Vitalija Petrenkienė ir Hepatologijos sektoriaus prof. Limas Kupčinskas viską daro, kad ligonis kuo greičiau sveiktų, nebūtų komplikacijų. Pamažu nurimo skausmas, pagerėjo kraujo tyrimų rezultatai. 

Šiandien N. Šinkūnas jau šypsosi ir laukia, kad medikai išleistų į namus. Dėl ko jį užklupo netikėta liga – niekas negali atsakyti, nes Nedas nepiktnaudžiauja alkoholiu ar aštriu maistu, nesiskundžia skrandžio ar tulžies pūslės negalavimais. Gal kasdieninis stresas, nuolatiniai ieškojimai ir atradimai nualino organizmą?

2016-ieji Nedui Šinkūnui yra neeiliniai metai. Sausio 13-ąją jam sukako 35-eri, gegužės 12-ąją žmona Viktorija Grigalavičiūte (..EXTRA FM“ laidų vedėjas) jam padovanojo pirmąjį sūnų Pijų Šinkūną, o birželio 16-ąją Lietuvos radijo ir televizijos komisija susumavo pavasarį paskelbto konkurso (transliuoti radijo programas 105,4 MHz radijo dažniu Kaune (buvo ,,Kauno fonas“, paskui – Hot FM) rezultatus. Nugalėtoja buvo pripažinta N.Šinkūno vadovaujama UAB ,,Interbenga“. Jos įsteigtos radijo stoties laidos taip pat yra girdimos Vilniuje, Panevėžyje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Utenoje, Marijampolėje, Ukmergėje ir Raseiniuose.

2002 metų paskutinę vasaros dieną Kaune programas pradėjo transliuoti  nauja radijo stotis skambiu pavadinimu – EXTRA FM. Nedo Šinkūno radijas nuo pat pradžių buvo kitoks, jo eteryje skambėjo kruopščiai atrinkta aštuntojo ir devintojo dešimtmečių ,,gero skonio” muzika, o eteryje skelbiamos ,,geros žinios” greitai buvo radijo klausytojų pamėgtos. 

Dabar ši Kauno radijo stotis turi moderniausią aparatūrą, kuri užtikrina kokybišką garsą. Yra galimybė šio radijo klausytis internetu kompiuteryje arba naudojantis EXTRA FM programėle išmaniajame telefone. Todėl jos programą galima girdėti visame pasaulyje. Tai, kad klausytojų esama ne tik Lietuvoje liudija didžiulis susidomėjimas radijo stoties paskyra socialiniame tinkle „Facebook“ – fanų skaičius viršija vieną milijoną…




Extra_FM_nuotr_II.jpgVisa tai džiugina, tačiau ,,EXTRA FM“ įkūrėjas ir savininkas, direktorius ir laidų vedėjas Nedas Šinkūnas, nuolat gyvenantis nesibaigiančiais radijo stoties rūpesčiais, tik Kauno klinikų palatoje suprato, kad niekada negalima užmiršti ir savęs. Anksčiau ar vėliau  – kiekvieno darboholiko laukia netikėta liga.

Gerai, jeigu kaip Nedas, kiekvienas žurnalistas, pajutęs negalavimą, iš karto kreiptųsi į medikus. Žodžio: ,,praeis“ – neturi būti, nes ūmus pankretitas jau ne vieną pasiuntė Anapilin. 
Kuo anksčiau mūsų plunksnos broliai ir sesės pradės rūpintis savo sveikata, tuo mažiau turėsime susirgusių vėžiu ar pakirstų širdies smūgio. Tai – tik trisdešimt penktaisiais savo gyvenimo metais suprato ir darbšti radijo eterio bitutė – Nedas Šinkūnas iš ,,EXTRA FM”…

Nuotraukose: Kauno klinikų Gastroenterologijos skyriaus palatoje Kauno radijo stoties ,,EXTRA FM” įkūrėjas ir vadovas, laidų vedėjas Nedas Šinkūnas; Jo laukia radijo studijos mikrofonai…


Panašūs straipsniai