Žurnalistai: RIO – LIETUVA. Dėl olimpiados – darbas naktį




Olimpiada_Vlaber_didele.jpg




Rio de Žaneire vykstančios olimpinės žaidynės eina į pabaigą. Olimpinė nemiga kankina sporto aistruolius bei entuziastus, bet labiausiai – už kadro liekančius olimpinių žaidynių komentuotojus.



Karolis_Tiskevicius_II.jpgLaiko atžvilgiu olimpinių žaidynių sostinę Rio de Žaneirą ir Lietuvą skiria 6 valandos, todėl pagrindinis komentuotojų darbas Lietuvoje keliasi į vėlyvą naktį. „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje olimpiniu laikotarpiu pluša keturi sporto komentuotojai: Saulius Nalivaika, Karolis Tiškevičius, Rytis Kazlauskas ir Vaclovas Gedvilas.


Savo įspūdžiais ir patirtimi jie dalijasi savo feisbuko paskyrose. Štai komentuotojas K.Tiškevičius savo socialinėje paskyroje šmaikštavo: „Jeigu komentavimas būtų olimpinė sporto šaka, šiandien dalyvaučiau jo maratono rungtyje. 7,5 valandos naktinio kalbėjimo 23.00-06.30 val. non STOP! Rytoj papasakosiu, koks jausmas kosmose.“


Nuotraukoje: Karolis Tiškevičius









Rytis_Kazlauskas.jpg



Komentuotojas R.Kazlauskas taip pat juokavo: „Jau gyvenu Brazilijos laiku, lieka išmokti šokti sambą ir prisijungti prie kurio nors iš Lietuvos futbolų klubų.“



 Olimpinių žaidynių metu naktį nemiegoti pasiryžta ir komentuotojams kompaniją palaiko vis daugiau Lietuvos įžymybių bei sporto entuziastų.


Nuotraukoje: Rytis Kazlauskas













Saulius_Nalivaika_II.jpeg



Teniso varžybas komentavo šiai sporto šakai neabejingas TV laidų ir renginių vedėjas bei organizatorius Jogaila Morkūnas, sunkumų kilnojimo varžybas drauge stebėjo TV laidų vedėjas Džiugas Siaurusaitis, lengvąją atletiką – Arūnas Valinskas su olimpine vicečempione Austrą Skujyte.




Nuotraukoje: Saulius Nalivaika


















vaclovas_gedvilas_II.jpg


Naktinį komentuotojo darbą išbandė ir buvęs olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, taip pat Ramūnas Vyšniauskas, tapęs Aurimo Didžbalio iškovotos bronzos medalio liudininku. 


Prieš pat startą sporto komentuotojas V.Gedvilas savo socialinėje paskyroje pasidalijo bendra nuotrauka su R.Vyšniausku ir šmaikštavo: „Du klaipėdiečiai laukia trečio klaipėdiečio medalio.“



Nuotraukoje: Vaclovas Gedvilas

Nuotr. iš asmeninio komentuotojų archyvo


Dailininko karikatūristo Vladimiro Beresniovo (Vlaberio) piešinys (viršuje)

Panašūs straipsniai