Kolega Vladimiras Beresniovas ragina: Greičiau, Aukščiau, Tvirčiau, Linksmiau!..

VLABER 8 didele_1.jpg


Lygiai prieš 120 metų (1896-ųjų vasarą) Atėnuose buvo surengtos pirmosios olimpinės žaidynės. 2016-ųjų rugpjūčio 5-ąją olimpiniame metraštyje bus įrašytas Rio de Žaneiro vardas. Šią dieną Brazilijoje rengiamas XXXI vasaros žaidynių atidarymas. Visi su nekantrumu laukiame olimpiados ir sėkmingo Lietuvos sportininkų starto ir finišo. 



Vlaber_O_9_II.jpgVienas žymiausių ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje karikatūristų, Lietuvos dailininkų ir žurnalistų sąjungų narys Vladimiras Beresniovas (Vlaberis) specialiai mūsų svetainei pateikė savo humoristinius piešinius, pavadinęs juos: Greičiau.Aukščiau.Tvirčiau.Linksmiau!..


Mūsų kolega Vladimiras Beresniovas ne tik talentingas dailininkas, bet ir įtaigių aforizmų (vlaberizmų) kūrėjas. Deja, jo knygose suradome tik vieną pašmaikštavimą šia tema: ,,Sportuoti sveika, kada esi sveikas“. Todėl šalia jo linksmų karikatūrų – rimtos žinomų užsienio sportininkų mintys….


Kuo sunkesnė pergalė, tuo didesnis laimėjimo džiaugsmas (Pele – futbolininkas).

Jau geriau vienas žmogus parodo, kaip sportuoti, nei penkiasdešimt pasakotų apie tai (Knute’as Rockne’as – amerikietiško futbolo žaidėjas).


Futbolas nesukuria charakterio, jis atskleidžia charakterį (Marv Levy – amerikietiškojo futbolo treneris).




VLABER_0_1o_II.jpgAtletas negali bėgti pilnomis kišenėmis pinigų. Jis turi bėgti su viltimi širdyje ir svajonėmis galvoje (Emilis Zatopekas – bėgikas).

Įsitikinkite, kad jūsų didžiausias priešas negyvena jūsų galvoje (Lairdas Hamiltonas – banglentininkas).


Jei jums nepavyksta pasiruošti, jūs pasiruošęs pralaimėti (Markas Spitzas – plaukikas).

Trofėjai kaupia dulkes, o atsiminimai tęsiasi amžinai (Mary Lou Retton – lengvaatletė).

Aš nekenčiau kiekvienos treniruotės minutės, bet pasakiau sau: „Nesustok. Kentėk dabar ir visą gyvenimą gyvenk kaip čempionas“ (Muhamaadas Ali – boksininkas).











Amžius – ne barjeras. Tai savęs ribojimas, kurį jūs įsikalate į galvą (Jackie Joyner-Kersee – sprinterė).

Jei neisi visą kelią, kam tuomet eiti visai? (Joe Namathas – amerikietiškojo futbolo žaidėjas).






VLABER_O_7_II.jpg


Vienas žmogus yra svarbi komandos dalis, bet vienas žmogus niekada nebus komanda (Kareemas Abdulas-Jabbaras – krepšininkas).

Ką turi daryti su klaida: atpažinti ją, priimti ją, išmokti iš jos, pamiršti ją (Deanas Smithas – krepšinio treneris).

Aš praleidau daugiau nei 9000 metimų savo karjeroje. Aš pralošiau daugiau nei 300 rungtynių. 26 kartus manimi pasitikėjo, kad sėkmingai įmesiu paskutinės sekundės lemiamą metimą. Aš klydau, ir klydau. Štai kodėl man pasisekė (Michaelas Jordanas – krepšininkas).








Tokias garsių sportininkų mintis yra užrašę kolegos užsienio žurnalistai. O ką mes, Lietuvos žiniasklaidos atstovai,  paliksime sporto aistruoliams? Gyvename tik šia diena ir pateikiame nedaug ką pasakančius skaičius ir faktus: laimėjo, pralaimėjo, pasiekė rekordą, vartojo dopingą…

Išgirdę ir užrašę taiklius Lietuvos sportininkų, o ypač olimpiečių, pasakojimus – jų auksines mintis, sudėkime viską vienoje vietoje (knygelėje, žurnale, internete). Tik taip atliksime savo prasmingą misiją – būsime ne datų, skaičių, faktų, o iškilių sporto žmonių gyvenimo, jų požiūrio, siekių, įsitikinimų  metraštininkai.


VLABER O 1 didele_1.jpg

Panašūs straipsniai