Kolegos, Jūsų filmų laukia Petro Abukevičiaus premijos konkursas

Brigita Stankevičiūtė, Lietuvos aplinkos ministerijos komunikacijos skyriaus vedėja
Petras_abukevicius_II.jpgNaujausių filmų apie Lietuvos gamtą, sukurtų per pastaruosius trejus kalendorinius metus, autoriai kviečiami dalyvauti Petro Abukevičiaus vardo premijos konkurse. Savo darbus LRT televizijai turite pateikti iki 2016-ųjų spalio 1 dienos.

Lietuvos filmų apie gamtą režisieriaus ir operatoriaus Petro Abukevičiaus premija gyvuoja jau 18 metų. 1998 m. Aplinkos ir Kultūros ministerijos bei Lietuvos televizija P. Abukevičiui atminti įsteigė jo vardo premiją, kuria siekiama skatinti kino kūrėjus tęsti P. Abukevičiaus režisūros tradicijas.


Pirmasis Petro Abukevičiaus premija buvo apdovanotas ir dukart pamečiui ją pelnė žinomas dokumentinių filmų apie gamtą autorius Vytautas Jankevičius ir jo kūrybinės grupės nariai Romantė Vyšniauskienė bei Vidmantas Blažys (1999 ir 2000 m.).


Per pastarąjį dešimtmetį P. Abukevičiaus premijas yra gavę filmų kūrėjai Kęstutis Verbickas, gamtininkas Selemonas Paltanavičius, Vytautas Vitkauskas, Gintautas Alekna, Birutė Bražinskaitė, Kastytis Mačiūnas, Eugenijus Drobelis, Jonas Bilinskas, Mindaugas Survila, Vytas Jankevičius ir Mantas Jancevičius, Valdas Mikolaitis, Vidmantas Blažys.


Pretendentus premijai gauti gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys. Pasiūlymai teikiami LRT televizijai (S. Konarskio 49, Vilnius). Kartu reikia pateikti filmo anotaciją, kūrybinės grupės narių sąrašą ir dvi filmo kopijas DVD formatu. Video ar kino filmo trukmė – ne mažiau kaip 10 minučių, filmuojant turi būti laikomasi bioetikos reikalavimų, jeigu filmuojami saugomi gyvūnai jų veisimosi vietose, prie lizdų, tam turi būti gautas Aplinkos apsaugos agentūros leidimas.


Petro Abukevičiaus vardo penkių tūkstančių eurų premija bus įteikta  spalio mėnesį.


Nuotraukoje: Lietuvos kino  ir televizijos režisierius ir operatorius Petras Abukevičius (1928 – 1997).

Panašūs straipsniai