Klubo ,,Fotografijos akademijos“ paroda LŽS galerijoje – įkvėps … kauniečius?

Pask._didele_paskutine.jpg




Lietuvos žurnalistų sąjungos patalpose Vilniuje (Jogailos g. 11) atidaryta klubo ,,Fotografijos akademija“ antroji (pirmoji  buvo Tauragėje) paroda. Džiaugiamės vilniečio kolegos, LŽS ir NŽKA nario Stasio Paškevičiaus įkurtu klubu ir  jo narių kūrybiniais ieškojimais bei atradimais. Tai ekspozicijos atidarymo metu pažymėjo ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.




Pask._6_II.jpgKūrėjų ir jų pateiktų nuotraukų yra daug, tačiau kolegų, atidarant klubo ,,Fotografijos akademija“ parodą Vilniaus žurnalistų namuose, buvo mažai.


 Tai priekaištas ne ekspozicijos organizatoriams, o mums – LŽS nariams.



Kuo toliau, tuo mažiau mes domimės kultūros ir meno renginiais, vangiai renkamės ir į savo posėdžius, pasitarimus, šventes ir … laidotuves. Tokiu savo elgesiu negerbiame ne tik kitų, bet ir savęs.








Pask._7_II.jpg



Fotografas Vytautas Daraškevičius, atsiuntęs kelis pastebėjimus apie ,,Fotografijos akademijos“ renginį, džiaugiasi, kad ,,atidarymas buvo įdomus”.



Už tai reikia dėkoti ne tik S.Paškevičiui, bet ir ekspozicijos menininkei Gretai Skaraitienei.












Pask._3_II.jpg



Fotografė menininkė Modesta Jurkutė irgi prisidėjo prie bendrų kolektyvinio darbo vaisių, paruošusi pakvietimus į parodos atidarymą Vilniaus žurnalistų namuose.













Pask__juodakis_II_nauja.jpg

Profesionalaus  vertinimo ir naujų minčių, ypač apie fotonovelių kūrimą, suteikė parodos atidarymo metu kalbėjęs fotografas, prof. Virgilijus Juodakis.
Vilnietis Vytautas Daraškevičius, paakintas V.Juodakio, savo laiškutyje net siūlo kolegoms surengti klubo narių sukurtų fotonovelių konkursą. 









Vilniečių klubo ,Fotografijos akademija“ pavyzdys turėtų įkvėpti ir kauniečius, spaudos bei interneto foto profesionalus, susiburti Žurnalistų namuose, rengti diskusijas, parodas ir taip siekti naujų kūrybos aukštumų. Juo labiau, kad LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narys yra ir puikus žurnalo ,,Žmonės“ fotografas Teodoras Biliūnas…


O gal savo klubo ,,Fotografijos akademija“ filialą mieste prie Nemuno ir Neries norėtų ir galėtų įsteigti pats Stasys Paškevičius ?


Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nario Stasio Paškevičiaus nuotraukos


Pask._zmones_didele.jpg

Panašūs straipsniai