Birutė Garbaravičienė su buvusiomis ,,Kauno dienos“ žurnalistėmis šiandien ir prieš … 18 metų

Garb._Kudirkos_pr._didele.jpg








Garb. II_2.jpg
Veikli, kūrybinga, iniciatyvi Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė Birutė Garbaravičienė  (nuotraukoje) ne tik priminė, pagerbė, bet ir įamžino 1998 metų Vinco Kudirkos premijos laureates – buvusias ,,Kauno dienos“ žurnalistes. 

Prieš aštuoniolika metų ,,Kauno dienos“ kultūros ir meno priedo ,,Sanataka“ kūrėjos sulaukė aukščiausios Lietuvoje žurnalistinės premijos. Tai Birutė Garbaravičienė, Dalia Juškienė, Rūta Kanopkaitė, Žilvinė Petrauskaitė, Ramutė Vaitiekūnaitė.













Garb_sena_nuotr._II.jpg

(Nuotraukoje: 1998-ieji. V.Kudirkos premijos laureatės kartu su LŽS ir Kauno skyriaus vadovais bei apdovanojimo iškilmių  Vilniuje svečiais)


Įvertinimas buvo aukštas, pagarba – didelė, tačiau to apdovanojimo įrodymas šiandien – nulinis… 

Ne toks, kaip pastaraisiais metais. 


LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus iniciatyva nuo 2015-ųjų kiekvienas Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos V.Kudirkos premijos laureatas gauna solidų dėklą, kuriame – visos kūrybinio konkurso nugalėtojam skirtos regalijos…





Tokie patys kaip šiandieniniai, kolegės Birutės Garbaravičienės lėšomis pagaminti laureatų medaliai ir diplomai, pakartotinai įteikti ne tik šauniųjų žurnalisčių penketukui, bet ir fotografui Evaldui Butkevičiui, kuris 2005 metais V.Kudirkos premiją gavo už fotografijos albumą ,,Prūsai“.





Garb. Kudirkos medaliai II_1.jpgNelengva LŽS Kauno apskrities skyriaus oficialiuose renginiuose pamatyti drauge visus buvusius laureatus, tačiau V.Kudirkos premijos įteikimo … pakartojimai – baigėsi. Beliko tik Birutei Garbaravičienei į savo jaukius namus pakviesti laureates iškilmingon šventinėn popietėn.

(Nuotraukoje: V.Kudirkos premijų laureatų regalijos)


 ,,Buvusių kaunadieniečių“ susitikimas prasidėjo Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje, kurio kūrimui buvusiame tarpukario Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pastate (S. Daukanto g. 25, daug laiko ir jėgų atidavė mūsų Birutė – šaunioji žurnalistė ir organizatorė.

Birutė ir koleges nufotografavo Valdo Adamkaus bibliotekoje – muziejuje, kuriame įdomią ekskursiją viešnioms surengė pats direktorius Arūnas Antanaitis. Nuotraukų iš nuoširdaus vakarėlio pas Birutę ir Ramūną Garbaravičius neturime, tačiau girdėjome, kad nuoširdus prisiminimų laikas niekam neprailgo, nors tęsėsi iki vidurnakčio…


Ar turime daugiau tokių pavyzdžių, kai buvę bendradarbiai žurnalistai susitinka ne tik bičiulio laidotuvių dieną? Tegul šis buvusių ,,Kauno dienos“ žurnalisčių pavyzdys tampa mums ,,kelrode žvaigžde” – sugrįžti atgalios ir prisiminti tai, kas buvo gera ir gražu…. 

Nuotraukose:

(viršuje) Birutė Garbaravičienė (kairėje) , Rūta Kanopkaitė, Dalia Juškienė, Evaldas Butkevičius po V.Kudirkos premijos laureatų regalijų įteikimo Kauno žurnalistų namuose 2016 metais.

(apačioje) Buvusios ,,Kauno dienos” darbuotojos, vyr. redaktorė  Teklė Mačiulienė (kairėje),  vyr. redaktorės pavaduotoja Rūta Kanopkaitė, žurnalistės Ramutė Vaitiekūnaitė ir  Žilvinė Petrauskaitė Prezidento Vlado Adamkaus bibliotekoje – muziejuje Kaune


Garb._b_oje_didele_nauja.jpg

Panašūs straipsniai