Unikalus ,,Kauno dienos“ istorinis žurnalas apie prabėgusius metus, įamžintus laikraštyje!

www.kaunozurnalistai.lt inf.
KD_virselis_n._II.jpg,,Kauno dienos” redakcija, praėjusių metų rudenį sulaukusi 70-ojo gimtadienio, nerengė prašmatnios puotos sau ir svečiams, kad 2016-ųjų pavasarį visiems pateiktų gražią dovaną – unikalų istorinį žurnalą apie savo laikraštį, kuris fiksavo  praėjusį laikmetį, paženklintą liūdnais ir džiugiais gyvenimo faktais. 

Daugiau kaip aštuoniasdešimties puslapių 15000 egzempliorių tiražu išspausdinto leidinio redaktorė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Virginija Skučaitė. 

V.Skučaitė, inicijuojant mūsų profesinei sąjungai, už ilgametę žurnalistinę veiklą ir publikacijas apie Lietuvos istoriją, prieš porą metų buvo apdovanota Kauno miesto Burmistro Jono Vileišio medaliu, nes ji to nusipelnė savo kilniu darbu. 

Ilgai ir rūpestingai kolegė rinko medžiagą ir apie savo redakciją, tačiau žurnalo redaktorės Virginijos Skučaitės žodis leidinio skaitytojams – trumpas, bet aiškus…




,,Laikraštis – tik vienos dienos įvairių įvykių veidrodis, o šis žurnalas – neeilinė proga „Kauno dienai“ susitikti su savo skaitytojais prie bendro stalo, drauge pasivaikščioti po rūdijantį istorinės atminties lauką, pažvelgti į rytdieną.

Tokių dienų, kai nuo 1945 m. buvo leidžiamas laikraštis, skaičius jau artėja prie 20 900. Per prabėgusį laiką buvo publikuota apytikriai šimtai tūkstančių nuotraukų, pakalbinta dešimtys tūkstančiai herojų, išspausdinta beveik pusė milijono rašinių. Pasikeitė ne viena redakcijos karta, laikraščio pavadinimas, išvaizda, tiražas, miesto ir šalies vadovai, Lietuvos politinė santvarka, tačiau dienraštis išliko. Vadinasi, jūs, mieli skaitytojai, vertinote redakcijos žmonių pastangas, vadinasi, vieni kitus supratome. Ačiū.



KD_5_II.jpgŠiame žurnale mėginama bent iš dalies apžvelgti 70-metę dienraščio istoriją. Ji glaudžiai susipynusi su Kauno raida ir kauniečių gyvenimais, beveik visa iliustruota jūsų, mieli kauniečiai, atsiųstomis sovietmečio nuotraukomis. 

Džiaugsimės, jei šioje bendroje mūsų ir jūsų istorijoje ne vienas atras savąjį pėdsaką, įsiminusius įvykius, žmones. Suprantama, neįmanoma sutalpinti į žurnalą viso miesto, jo žmonių ir paties dienraščio 70-metės istorijos, todėl tikiuosi supratimo, vertinant pateiktus ar nepateiktus faktus, įvairius duomenis, apžvalgas, prisiminimus.

Kartu nuoširdžiai dėkoju KAVB (Kauno apskrities viešosios bibliotekos) Kaunistikos skyriui už svarią pagalbą renkant įvairią informaciją žurnalui.

Mūsų 70-metis – tai ryšio su jumis, mieli skaitytojai, įrodymas.

Virginija Skučaitė“







Skucaite_II_nauja.jpgRedakcijos jubiliejui skirtame žurnale išspausdinta labai daug įvairių anų metų nuotraukų (,,Sovietmečio Kaunas ir kauniečiai”,,Laisvėjantis ir laisvas”), taip pat ir laikraščio istorijai skirtų straipsnių, kurių autoriai yra ir buvę kolektyvo žurnalistai, LŽS nariai Rūta Kanopkaitė, Aldona Kibikštienė, Audronė Jankuvienė, Aušra Lėka. 

Daugiausiai įdomių faktų ir prisiminimų surinko ir juos skaitytojams parašė ilgametė šio laikraščio žurnalistė Virginija Skučaitė (nuotraukoje).

Puiku, kad ir redakcijos brangina savo istoriją. ,,Kauno dienos” redakcijos 70-mečiui skirtas žurnalas – pagarba  buvusiems kolegoms ir priminimas apie praeitį – šiandieniniams laikraščio skaitytojams.




Nuotraukose: ,,Kauno dienos” 70-mečiui skirtas leidinys ir jo redaktorė, LŽS narė Virginija Skučaitė, kai 2014 metais meras Andrius Kupčinskas jai buvo įteikė Kauno miesto savivaldybės Burmistro Jono Vileišio medalį

Ričardo Šaknio nuotr.



Panašūs straipsniai