Kauniečių spaudos balius. Protokolas Nr.4: ,,Kauno mero įsakymu Burmistro Jono Vileišio medaliais apdovanoti žurnalistus…“

www.kaunozurnalistai.lt

Medaliai_1_II.jpg

Nuotraukoje: Povilas Mačiulis (kairėje), Birutė Garbaravičienė, Vidas Mačiulis

Septynerius metus iš eilės Spaudos baliuose dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. 2015-ųjų gegužę jo nebuvo, nes pasikeitė miesto vadovai. Nebuvo šį kartą ir  pirmąkart tiesiogiai išrinkto Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, nes jis susirgo.

Naujojo miesto vadovo sveikinimus ir linkėjimus perdavė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis. Nors jis, kaip ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis šventėje juokavo, kad jiedu –  tėvas ir sūnus, nežinantiems turime paaiškinti, kad tai yra ,,apgaulė“. Kauniečių žurnalistų vadas neturi nesantuokinio sūnaus, todėl šventės metus paskleistas  ,,faktas“, kad Vidui surasti Povilą padėjo televizijos laida ,,Atleisk“,  yra  ,,žurnalistinė antis“ dėl …  geros baliaus nuotaikos.




Medaliai._Gasrb._2a_II.jpgNaujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kaip ir jo pirmtakas Andrius Kupčinskas, atrodo, gerbs dorus, darbščius, objektyvius žiniasklaidos atstovus. 2015 metų gegužės mėnesį Kauno mero įsakymu  dar trys Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariai buvo apdovanoti Burmistro Jono Vileišio medaliais.

Pasidabruotas J.Vileišio medalis buvo įteiktas žurnalų ,,IQ“ ir ,,Intelligent life“ redaktorių kolegijos pirmininkei, buvusiai ilgametei ,,Kauno dienos“ žurnalistei ir TV laidos ,,Be pykčio“ redaktorei, V.Kudirkos premijos laureatei, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narei BIRUTEI GARBARAVIČIENEI. Apdovanotoji padėkojo savo buvusiems bendradarbiams, taip pat šeimai, kuri padėjo ir padeda jai  nelengvoje  žurnalistinėje veikloje.












Medaliai_kundr._II.jpg




Pasidabruotu J.Vileišio medaliu buvo apdovanotas kūrybingas rašytojas ir žurnalistas, Kauno meno kūrėjų asociacijos ir Vaižganto premijos laureatas, LŽS ir NŽKA narys, jau įvertintas medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai” JUOZAS KUNDROTAS.


Šis žurnalistas  Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtos šventės metu Kaune, dar kartą atsiimant  turėjo pakilti į ,,Vasaros olimpo“ estradą, nes jo laukė kolegų įvertinimas…














Medaliai._Galim_II.jpgBronziniu J.Vileišio medaliu buvo apdovanotas ir dvidešimtmečio laikraščio ,,Lietuvos totoriai“ vyr. redaktorius, Kauno Gavrilos Deržavino rusų literatūros klubo pirmininkas ,Lietuvos žurnalistų sąjungos narys GALIM SITDYKOV.

Įvertinimas, padėka, geras žodis yra reikalingas ir žurnalistams. Juo labiau, kad ne visi žiniasklaidos žmonės yra ,,šunauja“, o myli, gerbia ir didžiuojasi savo profesija. Tokius žurnalistus pastebi, vertina ir valdžios žmonės. To įrodymas – Kauno savivaldybė, kurios vadovai  pačius geriausius pagerbia garbingais Burmistro Jono Vileišio medaliais.

Fotografo, LŽS nario Ričardo Šaknio nuotraukos

Panašūs straipsniai