Teismas leido sustabdyti „Ren TV Baltic“ laidų retransliacijas

Ren_kryzius_II.jpgŠiandien, 2015-ųjų sausio 15-ąją, Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT)  leido Lietuvoje trims mėnesiams sustabdyti televizijos „Ren TV Baltic“ retransliacijas, nors praėjusią savaitę buvo atmetęs tokį Lietuvos radijo ir televizijos komisijos prašymą. 

Dabar VAAT, įvertinęs  LRTK papildomai pateiktus  argumentus, Vilniaus universiteto ekspertų Žyginto Pečiulio ir Andriaus Šumino, taip pat Krašto apsaugos ministerijos išvadas dėl neapykantos ir karo kurstymo praėjusių metų lapkričio mėnesį rodytoje ,,Ren TV Baltic” laidoje „Paklydimo teritorija“, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos prašymą patenkino pašymą patenkino. 






„Teismas, susipažinęs su sausio 12 dienos LRTK sprendimo turiniu ir laidos vaizdo įrašu, nusprendė, kad komisijos sprendimas yra teisėtas, pagrįstas, o numatyta taikyti priemonė yra proporcinga padarytam nusižengimui. Teismui pateikti įrodymai besąlygiškai patvirtino, kad programoje iš tikrųjų kryptingai buvo formuojama žiūrovų nuomonė, jog Vakarų pasaulio valstybės siekia sugriauti Ukrainos ir Rusijos santykius bei destabilizuoti padėti regione. Tyčia buvo paskleista melaginga informacija apie Ukrainos istoriją ir santykius su kitomis valstybėmis, tai pat ir su Baltijos šalių tautomis, kad buvo kurstoma neapykanta Ukrainai ir ukrainiečių tautai, Amerikai, Lenkijai, Baltijos valstybėms“, – sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

Po panašių teismo sprendimų, kai Lietuvos radijo ir televizijos komisija buvo sustabdžiusi kelių rusiškų televizijų laidų transliacijas, visi šalies retransliuotojai laikinai nutraukė programų rodymą, išskyrus ,,Viasat” bendrovę.

,,Dabar ir „Viasat“ paklus teismo sankcionuotam Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimui ir laikinai stabdys įstatymus pažeidusios „Ren TV Baltic“ retransliacijas”, – sakė įmonės atstovas Gediminas Galkauskas. 

Apie šio kanalo transliacijų Lietuvoje sustabdymą  LRTK informuos Europos Komisiją (EK) ir „Ofcom“ – reguliuojančiąja institucija Jungtinėje Karalystėje, kur minėtas kanalas yra registruotas

Panašūs straipsniai