Išrinktas naujas ,,senas“ , bet dar jaunas LŽS pirmininkas Dainius RADZEVIČIUS

www.kaunozurnalistai.lt

XVI._Trise_II.jpg

2014-ųjų lapkričio 22-ąją 10 val. Vilniaus Rotušėje prasidėjęs Lietuvos žurnalistų sąjungos XVI suvažiavimas baigėsi 19.25 val. Tuo metu ataskaitinio rinkiminio suvažiavimo balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas Vidas Mačiulis paskelbė, kad naujuoju pirmininku  vėl perrinktas jau vienuolika metų šiose pareigose dirbantis Dainius Radzevičius, kurį viena iš pirmųjų pasveikino pirmininko pavaduotoja, suvažiavime pirmininkavusi Vytauto Didžiojo universiteto profesorė Audronė Nugaraitė (nuotraukoje).



XVI._Alma_Musteikate_II.jpg
Be Dainiaus Radzevičiaus (nuotraukoje jį sveikina LŽS Alytaus apskrities skyriaus pirmininkė Alma Mosteikaitė) rinkimuose į Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovo postą balotiravosi jo pavaduotojas, LŽS sporto žurnalistų klubo ,,Pressas“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

LŽS XVI suvažiavimo delegatams buvo išduoti 154 rinkiminiai biuleteniai. Po slapto balsavimo urnoje buvo rasti 153 biuleteniai, iš kurių vienas negaliojantis.

Balsavimo rezultatai:

Už Dainių Radzevičių 124 balsai.

Už Tautvydą Vencevičių 28 balsai.

Naujasis senasis, bet vis dar jaunas amžiumi, jam dar tik 38, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius visiems padėkojo už pasitikėjimą ir pasižadėjo drauge su visais siekti, kad profesinė sąjunga ir toliau būtų pastebima, vertinama ir nuoširdžiai rūpintųsi savo nariais. 



XVI._Pirmasis_zodis_II.jpgTačiau LŽS dėl įvairių priežasčių nelengva įgyvendinti savo uždavinius ir planus. Viena iš jų – žiniasklaidos vadovai, kuriems neparanki LŽS, nes ji yra žurnalistų gynėja. Ar ne dėl to nė viena šalies masinės informacijos priemonė neatsiuntė savo korespondentų į XVI suvažiavimą, o informaciją apie pirmininko rinkimus iš karto pranešė tik www.15min.lt, nes jo šio interneto atstovas buvo neeilinio forumo delegatas. O šalies bei regionų valdininkai nori, kad jiems netrukdytų laikraščiai, radijas, televizija, internetas. 

Internetinė svetainė www.kaunozurnalistai.lt pateiks įdomiausias mintis, pasakytas LŽS XVI suvažiavime, taip pat vaizdus puslapiuose ,,Foto ir video reportažai“.


Du kauniečiai delegatai Ričardas Šaknys ir Juozas Ruzgas Vilniaus rotušėje buvo su savo aparatūra, todėl viską  įamžino. 



Nuotraukų iš suvažiavimo autorius Ričardas Šaknys.



XVI._Visi_II.jpg























Lietuvos žurnalistų draugijos pirmininkė, LŽS XVI suvažiavimo viešnia Gražina Viktorija Petrošienė prie Vilniaus Rotušės nufotografavo kauniečius svarbaus forumo delegatus




Panašūs straipsniai