Žurnalistė Irena Nagulevičienė – Jonavos krašto šviesuolė. Sveikiname!



NN_22_II.jpg
Jonavos rajono savivaldybė ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fondas trečiąkart surengė kraštiečių šviesuolių rinkimus. Juose aktyviai dalyvavę rajono gyventojai reitingavo dešimt iškilių jonaviečių. 

Daugiausiai balsų gavo laikraščio „Naujienos” redakcijos redaktoriaus pavaduotoja, LŽS narė Irena Nagulevičienė ir Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos pirmininkas Kostas Fedaravičius.







Buvusi Jonavos laikraščio ,,Naujienos” redaktorė Violeta Vilkauskaitė-Liukaitienė apie kolegę taip rašė: 


,,Jai energijos užtenka viskam – ir įvairiausiomis temomis rašomiems straipsniams, ir administraciniams reikalams, ir …poezijai. Irenos Būtėnaitės-Nagulevičienės kūrybos lentynoje – dvi poezijos knygos, jos parengti ir redaguoti poezijos bei fotografijos almanachai, leidiniai apie Jonavą, jos žmones. Irena – Jonavos rajono poezijos klubo “Šaltinis” pirmininkė.

Kada ji suspėja, kai visi žinom, koks žurnalisto darbas? Ogi labai paprasta:Irena yra “vyturiukas”, pabundantis pusę penkių ryto, o kartais dar anksčiau. Todėl ir “pričiulba” perdien net po keletą rašinių, išlaksto renginius, išbraido kaimo rasas, pabendrauja su žmonėmis. O iš šito bendravimo ir gimsta kūryba. “Padėjom lietuvišką žodį ant kelio – teeina”, – savo eilėraštyje rašo Irena. Ir tie jos žodžiai eina jau daug metų, skaitomi kitų, mylinčių lietuvišką gražų žodį.”


LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina kolegę, kaunietiško ,,Gintarinio parkerio” laureatę ,Ireną Nagulevičienę naujo prasmingo įvertinimo proga ir linki geros sveikatos  niekada nesibaigiančiuose kūrybos baruose! 


Jonavos krašto šviesuoliai bus  pagerbti 2014 metų miesto švent4s ,,Mes mylim Jonavą” metu ir bus .įteiktos pagal japonų molio liejimo tradicijas pagamintos taurės su M. K. Čiurlionio kūrybos simbolika ir motyvais.


Nuotraukoje: 2014 metų  Jonavos šviesuolė Irena Nagulevičienė.

Laikraščio ,,Naujienos” nuotr.

Panašūs straipsniai