Kauniečių parengta knyga – ,,Kraštiečiai: Šiauliai"

Vida Dauderienė, Všį Leidybos idėjų centras projektų direktorė



Siauliai_II.jpg
Kaune įsikūrusi viešoji įstaiga Leidybos idėjų centras šią savaitę  išleido rinktinių biografijų knygą „Kraštiečiai. Šiauliai“. 

Birželio 12-ąją, ketvirtadienį,  Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje (Aušros al. 62) įvyks šio leidinio, skirto iškiliausioms ir įdomiausioms krašto asmenybės, pristatymas.








Anot leidinio ,,Kraštiečiai. Šiauliai” vyriausiosios redaktorės Kristinos Pečiūraitės, apie 950 puslapių apimties knygoje pristatomi 986 kultūros, meno, mokslo, medicinos, švietimo, sporto, verslo, politikos ir kitose srityse nusipelniusių šiauliečių biografijos. Tai yra žmonės, kilę iš Šiaulių, kurį laiką gyvenę, mokęsi ar dirbę, dabar Šiauliuose besidarbuojantys ir kuriantys, savo darbais, pasiekimais, profesiniais ar kūrybiniais laimėjimais garsinantys savo gimtąjį miestą. 


Atskirą knygos dalį sudaro praeityje garsių, jau mirusių šiauliečių ar su Šiauliais susijusių žmonių gyvenimo aprašymai – pristatoma 219 praeities asmenybių biografijų. „Su redakcija maloniai sutiko bendradarbiauti Šiaulių dailės mokykla, kurios direktorė Irena Šliužienė entuziastingai sutiko leistis į redakcijos pasiūlytą avantiūrą. Jos rezultatus dabar matome paskutinėje knygos dalyje – skaitytojai turi galimybę susipažinti su Šiaulių dailės mokyklos auklėtinių kūryba – pieštuku pieštais Šiaulių kraštiečių portretais. 

,,Tikime, jog patiems portretų kaltininkams tai bus netikėta, bet maloni staigmena”, – pasakoja Kristina Pečiūraitė.

Žmones, kurių biografijos sudėtos į knygą, atrinko VšĮ Leidybos idėjų centro redakcija, atsižvelgdama į žmonių veiklos pobūdį, jiems patikėtą atsakomybę, asmeninį indėlį ar profesinius laimėjimus, kita dalis žmonių buvo atrinkta remiantis įvairių įstaigų ir organizacijų rekomendacijomis, ar iš viešųjų informacijos šaltinių.


 „Apgailestaujame, jei ne visi Šiaulių miestui nusipelnę žmonės pateko į knygą, ne visi sutiko užpildyti anketas ir pateikti savo biografijas”, – sakė vyriausioji redaktorė.

Užsisakiusieji knygą „Kraštiečiai. Šiauliai” galės ją atsiimti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje nuo 2014 m. birželio 12 d. 12 val. iki birželio 15 d. Knygų bus galima įsigyti ir renginio metu.

Norinčius įsigyti leidinį taip pat kviečiame kreiptis į VšĮ Leidybos idėjų centrą Kaune, Gedimino g. 47-219, kontaktinis telefonas (8 37) 20 02 72, arba Vilniuje, Šv. Stepono g. 7, kontaktinis telefonas 8 609 62 982. Leidinio kaina 145 litai.

Panašūs straipsniai